1. Zagrijte mlijeko sa šećerom da bude toplo pa u njega dodajte svježi kvasac i ostavite da se digne.
2. U posudu dodajte ostale sastojke pa im na kraju dodajte i uzdignuti kvasac. Zamijesite glatko tijesto.
3. Tijesto pokrijte i ostavite na toplom da se diže dok se ne udvostruči.
4. Tijesto podijelite na 3 jednaka dijela pa svaki malo premijesite.
5. Svaki dio razvaljajte u krug debljine 1 cm pa ga podijelite na 8 dijelova. Od svakog dijela zamotajte kiflicu. Bit će mekše što su manje puta zamotane/preklopljene.
6. Tepsiju obložite masnim papirom za pečenje. Meni je super ovaj od FINO jer dolazi u sheetovima.
7. Kiflice poslažite pa ih premažite s umućenim i prethodno posoljenim jajetom. Pospite sjemenkama po želji.
8. Kiflice neka se još dižu na toplom otprilike petanestak minuta.
9. Pećnicu zagrijte na 180°-200°C.
10. Pecite kiflice oko 20 min.
Slični recepti
Kruh
Kruh
Kruh