
Brašno i sol pomiješati te ostaviti sa strane.  U 1 dl tople vode razmutiti kvasac sa žličicom šećera pa pričekati da se kvasac aktivira. Kad se aktivira, dodati ga u brašno, zatim dodati i bučino ulje (može i sjemenke). Zamijesiti glatko tijesto pa ga ostaviti da se udvostruči.
 Kad se udvostručilo, na pleh obložen papirom za pečenje staviti premiješeni kruh.
 Pokrivati krpom te ostaviti da se diže još 20-ak minuta. Za to vrijeme uključiti pećnicu na 220 °C. Kruh se po želji može zarezati nožem (iako ja nisam na slici jer sam zaboravio). Dignuti kruh staviti peći prvih 20 minuta na 220 °C, zatim smanjiti temperaturu na 190 °C dok ne poprimi lijepu zlatno-žutu boju. Obično je to oko 25–30 minuta (ovisno o pećnici).
 Moja obitelj i ja najviše volimo ovaj kruh jer se u njemu posebno osjeti bučino ulje, a ako se dodaju i sjemenke buče, dobije se pravi mirisni kruh od kojega zamiriši cijela kuća.
Slični recepti

Kruh

Kruh

Kruh