
Prvo aktiviramo svježi kvasac sa 10g šećera, malo toploga mlijeka i 2 žlice brašna. Za to vrijeme kada se kvasac diže, promiješat ćemo 1kg brašna sa 550ml mlijeka, soli i žlicom startera. Sve skupa povežemo u mikseru tek toliko da se sastojci povežu. Kada se kvasac lijepo udvostručio i zapjenio dodamo ga u smijesu brašna i mlijeka i miksamo dobrih 10 minuta. Zatim ga ostavimo da se diže i čekamo da se tijesto udvostruči. Kada se tijesto dovoljno diglo, premijesimo ga jednom i podijelimo na dvije štuce. Štruce prebacimo na pleh obložen pek papirom i premažemo ih slatkim vrhnjem te pokrijemo kuhinjskom krpom i ostavimo na toplom da se ponovno udvostruči. Kada su se štruce dovoljno digle stavimo ih peći s parom prvih 15 min na 220°C (gornji i donji grijač), zatim smanjimo na 200°C i pečemo 20-25 min bez pare sve dok lijepo ne porumene. Paru možemo dobiti da ugrijemo tepsiju s vrućom vodom. Dobar tek
Slični recepti

Kruh

Kruh

Kruh