
Kvasac aktivirati u malo mlake vode i sa žličicom šećera.
Kad se kvasac aktivivirao dobro umijesiti tijesto i ostaviti dizati.
Nakon što se diglo tijesto prebaciti na pobrašnjenu podlogu, malo premijesiti i prebaciti na papir za pečenje.
Izrezala sam 4 špage koje sam rasporedila ispod tako da kruh podijelim u 8 jednakih dijelova a na vrh zavezala da dobije taj oblik bunede.
Premazala umućenim jajem i na svaki dio posula druge sjemenke.
Posudu sa poklopcem u kojoj će se peći staviti u pećnicu i zagrijati na 250 stupnjeva.
Kad se zagrijala pećnica i posuda, tijesto zajedno s papirom prebaciti u zagrijanu posudu.
Peći poklopljeno 25 minuta na 250 stupnjeva. Maknuti poklopac i peći još 25 minuta na 220-230 stupnjeva (ovisno o jačini pećnice).
Izvaditi i ostaviti hladiti.
Na ovaj način se dobije kruh sa savršeno hrskavom koricom.
Slični recepti

Kruh

Kruh

Kruh