Mlijeko samo malo zagrijati, pa u mlijeko staviti žlicu brašna, žlicu šecera i kvasac ostaviti 10 min
da nadođe.
Dodati jaja, ulje pa ostale sastojke brašno na kraju.
Tijesto ostaviti na toplom dok ne udvostruči volumen pa premjesiti još jednom i ostaviti da se udvostruči.
Praviti kuglice težine jedne kuglice 60 gr.
Svaku posebno poredati na papir za pečenje, pokriti i ostaviti sat vremena.
Ulje ugrijati dobro, mozete kuhačom provjeriti toplotu ulja (ako se stvaraju balončici okolo spremno je), ali tokom pečenja smanjiti temperaturu na srednju. Rezati okruglim modlom. Ostaviti 10 min pokriveno.
Šupljom šefarkom stavljati krafne na ulje. Peći 2 minute s jedne strane poklopljeno, te 1 minutu s druge strane otklopljeno.
Puniti po želji. Posuti štaub šečerom.
Slični recepti
Kruh
Kruh
Kruh