U mlakom mlijeku otopite šećer i izmrvite svježi kvasac. Ostavite da se aktivira 10 minuta (dok ne zapjeni).
U posudu stavite obje vrste brašna i prstohvat soli. Dodajte nadošli kvasac, jaje i kiselo vrhnje. Umijesite glatko tijesto mikserom s kukama ili ručno. Pokrijte i ostavite na toplom da se udvostruči (oko 45 minuta).
Tijesto nakon dizanja lagano istucite i oblikujte u krug (promjer 26 cm). Prebacite u prethodno namašćen kalup s oprugom. Žumanjak razmutite s mlijekom i premažite tijesto, zatim pospite crnim kimom. Ostavite da odstoji još 30 minuta
Položaj rešetke: donja trećina
Vrijeme pečenja: oko 25 Minute
Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: oko 180 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 160 °C
Ohlađeni kruh prerežite vodoravno na pola.
Pomiješajte svježi sir i krem sir. Dodajte mladi luk, papriku, rukolu, peršin. Začinite solju, paprom i limunovim sokom. Odvojite oko 3 žlice nadjeva za dekoraciju.
Na donju polovicu biskvita premažite dio nadjeva (3 žlice), posložite narezane rajčice i krastavce, zatim premažite ostatkom nadjeva. Poklopite drugom polovicom kruha.
Ukrasite tortu cherry rajčicama, rukolom i kriškama krastavaca. Ostatak nadjeva po želji istisnite dekorativno uz pomoć slastičarske vrećice.
Slični recepti
Kruh
Kruh
Kruh