KOLAČIĆI na DR. OETKER internetskoj stranici

Ova internetska stranica pohranjuje kolačiće na vaša računala kako bi sama internetska stranica bolje funkcionirala i da bismo lakše shvatili na koji način koristite našu internetsku stranicu. Nastavkom uporabe ove internetske stranice (klikom mišem, navigacijom ili listanjem) ili uklanjanjem ove napomene o kolačićima dajete svoj pristanak za primjenu i uporabu kolačića. Za više informacija o kolačićima i njihovom brisanju, pročitajte našu politiku privatnosti.

Slana peciva i pereci

Ukusni slani obroci..

oko 10 komada

potrebno malo iskustva 40 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Slana peciva i pereci

Za lim za pečenje:

papir za pečenje

Dizano tijesto:

375 g pšeničnog brašna
1 omot Dr. Oetker Kvasac za kruh
1 žličica šećera
250 ml mlake vode
1 žličica soli

Otopina sa sodom bikarbonom:

1 l vode
40 g Dr. Oetker Soda bikarbona

Za posipanje:

krupna sol
sjemenke maka (ili kima)

preparation

Priprema

1

Dizano tijesto

U posudi pažljivo pomiješajte brašno s Kvascem za kruh. Dodajte ostale sastojke i miješalicom (lopaticama) miješajte najprije na najslabijoj, a potom na najjačoj brzini oko 5 minuta dok ne izradite glatko tijesto. Tijesto pokriveno stavite na toplo mjesto sve dok se njegov volumen vidljivo ne poveća. U međuvremenu obložite lim za pečenje papirom za pečenje. Pećnicu prethodno zagrijte.

Električna pećnica 200 °C

Pećnica na vrući zrak 180 °C

2

Tijesto pospite brašnom i na radnoj ploči ga još jednom kratko izmijesite, podijelite ga na 10 porcija i oblikujte na primjer perece, prutiće ili peciva. Nakon oblikovanja ostavite tijesto da se još jednom uzdigne.

Pereci

Od komada tijesta oblikujte cca. 55 cm duge valjke, savijte ih u perece, a krajeve čvrsto pritisnite.

Prutići/prsteni

Od komada tijesta oblikujte otprilike 20 cm duge valjke, a krajeve po želji utisnite u oblik prstena. Prutiće zarežite tek nakon namakanja.

Peciva

Od komada tijesta oblikujte u okrugla ili ovalna peciva, a tek nakon namakanja u njima zarežite križ.

3

Otopina sa sodom za namakanje

U dubokoj posudi zakuhajte vodu, posudu maknite s vatre i pažljivo i polagano uspite sodu bikarbonu u vodu pazeći da se voda ne zapjeni.

4

Sve komade tijesta umočite – najbolje pomoću velike rupičaste žlice u vruću otopinu. Potom ih dobro ocijedite i položite na lim za pečenje. Peciva zarežite, a po želji ih pospite sastojcima za posipanje.

Lim gurnite u sredinu pećnice.

Vrijeme pečenja: oko 18 minuta

Peciva ohladite na kuhinjskoj rešetki.

SAVJET VIŠE: Peciva je moguće i zamrznuti.

Upotrebljeni Dr. Oetker proizvodi

Kliknite ovdje za detalje o proizvodu