Marmelada od šljiva i ružmarina

Sočna marmelada od šljiva s notom ružmarina, odlično pristaje uz jela od divljači

oko 8 staklenki po 200 ml

uspijeva lako 40 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Marmelada od šljiva i ružmarina

Marmelada:

900 g šljiva (izvaganih nakon čišćenja)
1 grančica ružmarina
150 ml soka od višanja
1 omot Dr. Oetker Limunske kiseline
1 omot Dr. Oetker Želirnog šećera Extra 2:1

preparation

Priprema

1

Šljive operite, izvadite koštice, izvažite 900 g i izradite pire. Ružmarin sitno nasjeckajte.

2

U velikom loncu za kuhanje dobro pomiješajte šljive, sok i limunsku kiselinu s Extra želirnim šećerom. Miješajte dok ne zakuha. Nastavite miješati i kuhajte na jakoj vatri najmanje 2 minute. Umiješajte ružmarin i nastavite kuhati 1 minutu. Uklonite po potrebi pjenu i odmah izlijte do ruba pripremljenih staklenki. Zatvorite zatvaračima za staklenke (twist off), okrenite naopačke i ostavite da stoji oko 5 minuta na poklopcu.

Marmelada pristaje uz meso, obroke od divljači ili uz sir, ali se može koristiti i za obogaćivanje umaka.

Privola za praćenje

Bilo bi nam drago da pristanete da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo saznali na koji način koristite našu mrežnu stranicu. Time biste nam omogućili da bolje razumijemo vaše korisničko ponašanje i sukladno tome prilagodimo našu mrežnu stranicu. Nadalje, mi i naši partneri htjeli bismo koristiti ovakve podatke za kreiranje personaliziranih ponuda na njihovim platformama. Ako ste suglasni, molimo kliknite na „Pristajem“. Za detaljne informacije pogledajte naša pravila o privatnosti. Možete se predomisliti u bilo kojem trenutku.

Nužne značajke

Ovi su nam kolačići i slične tehnologije potrebni za omogućavanje temeljnih funkcionalnosti na našoj mrežnoj stranici. Uključuju, npr. pohranjivanje ovih postavki. Strogo su nužne da vam se onemogući isključivanje ovoga.

Uvijek aktivne
Analitika i personalizacija

Osim toga, htjeli bismo saznati više o načinu na koji koristite našu mrežnu stranicu kako bismo je optimizirali za vas i druge korisnike. S tom namjerom koristimo kolačiće i slične tehnologije koje prate ponašanje korisnika i time nam pomažu da poboljšamo svoju ponudu za vas.

Da

ne

(Re-)Marketing / dijeljenje podataka s trećim stranama

Kako bismo svoje marketinške kampanje prilagodili vašim potrebama prikupljamo podatke o načinu na koji ste došli na našu stranicu i vašoj interakciji s našim oglasima. To nam pomaže ne samo da vam prilagodimo svoje oglase, već i da sadržaj učinimo boljim za vas. I naši marketinški partneri koriste te informacije za vlastite svrhe, npr. za personalizaciju vašeg računa ili profila na svojoj platformi.

Da

ne