KOLAČIĆI na DR. OETKER internetskoj stranici

Ova internetska stranica pohranjuje kolačiće na vaša računala kako bi sama internetska stranica bolje funkcionirala i da bismo lakše shvatili na koji način koristite našu internetsku stranicu. Nastavkom uporabe ove internetske stranice (klikom mišem, navigacijom ili listanjem) ili uklanjanjem ove napomene o kolačićima dajete svoj pristanak za primjenu i uporabu kolačića. Za više informacija o kolačićima i njihovom brisanju, pročitajte našu politiku privatnosti.

Marmelada od šljiva i ružmarina

Sočna marmelada od šljiva s notom ružmarina, odlično pristaje uz jela od divljači

oko 8 staklenki po 200 ml

uspijeva lako 40 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Marmelada od šljiva i ružmarina

Marmelada:

900 g šljiva (izvaganih nakon čišćenja)
1 grančica ružmarina
150 ml soka od višanja
1 omot Dr. Oetker Limunska kiselina
1 omot Dr. Oetker Želirni šećer Extra 2:1

preparation

Priprema

1

Šljive operite, izvadite koštice, izvažite 900 g i izradite pire. Ružmarin sitno nasjeckajte.

2

U velikom loncu za kuhanje dobro pomiješajte šljive, sok i limunsku kiselinu s Extra želirnim šećerom. Miješajte dok ne zakuha. Nastavite miješati i kuhajte na jakoj vatri najmanje 2 minute. Umiješajte ružmarin i nastavite kuhati 1 minutu. Uklonite po potrebi pjenu i odmah izlijte do ruba pripremljenih staklenki. Zatvorite zatvaračima za staklenke (twist off), okrenite naopačke i ostavite da stoji oko 5 minuta na poklopcu.

Marmelada pristaje uz meso, obroke od divljači ili uz sir, ali se može koristiti i za obogaćivanje umaka.

Upotrebljeni Dr. Oetker proizvodi

Kliknite ovdje za detalje o proizvodu