1. U manjoj zdjeli pomiješaj svježi kvasac, šećer i malo mlake vode. Ostavite 10 minuta da se aktivira i zapjeni.
2. U većoj zdjeli pomiješaj brašno, sol i začine.
3. Dodaj aktivirani kvasac, preostalu mlaku vodu i maslinovo ulje. Umijesi mekano, elastično tijesto.
4. Pokrij zdjelu kuhinjskom krpom i ostavi tijesto da se diže 45–60 minuta, dok se ne udvostruči.
5. Nakon dizanja, premijesi tijesto i oblikuj ga u okrugli ili duguljasti kruh.
6. Stavi ga na papir za pečenje, pokrij i pusti još 20 minuta da odmori.
7. Po želji pospi sjemenkama ili maslinama.
8. Peci u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 °C oko 30–35 minuta, dok ne dobije zlatnosmeđu koricu.
9. Ohladi na rešetki i uživaj u domaćem, mirisnom kruhu!
Slični recepti
Kruh
Kruh
Kruh