U zdjelu stavit malo toplog mlijeka izmrvljeni kvasac, malo šećera, promiješat i ostaviti da se kvasac diže (ja ugrijem pećnicu na 50 stupnjeva, i kad se ugrije isključim, preko zdjele stavim kuhinjsku krpu, stavim u pećnicu nekih 20-tak minuta),
Brašno promiješati sa soli, dodati dignuti kvasac, ostatak toplog mlijeka i ulje. Dobro mijesiti, prekriti krpom i ostaviti nekih pola sata na toplom da se diže,
U međuvremenu pripremiti nadjev od šunke i sira, koje treba izrezati na sitne komadiće, poriluk prerezati na pola, dobro oprati i izrezati na sitne komadiće. Zelene masline također oprati i izrezati na sitno.
Kad se tijesto diglo razvaljati ga pravokutno, izbosti viljuškom, premazati pireom od rajčica, dodati pripremljeni nadjev i posuti origanom.
Kraće krajeve zavrnuti, onda po širini zarolati, staviti i kalup za kruh prekriven papirom za pečenje, neka se diže nekih 20-tak minuta, onda ga premazati sa umućenim jajem dekorirat maslinama i peći na 180 stupnjeva oko 40 minuta.
Kad je pečen, ostaviti da se ohladi i onda rezati.
Slični recepti
Kruh
Kruh
Kruh