Ugrijati mlijeko i u njemu otopiti maslac ili margarin.
Brašno staviti u posudu za miješanje i pomiješati sa suhim kvascem.
Dodati ostale sastojke (osim čokoladnih komadića) te toplo mlijeko s maslacem.
Mikserom s nastavcima za gnječenje kratko miješati na najnižoj, a zatim oko 5 minuta na najvišoj brzini, dok ne dobijete glatko tijesto.
Na kraju kratko umijesiti čokoladne komadiće.
Tijesto pokriti i ostaviti na toplom mjestu dok se vidljivo ne poveća.
Lim za pečenje obložiti papirom za pečenje i pećnicu zagrijati na:
Gornje i donje grijanje: oko 180 °C
Ventilatorska pećnica: oko 160 °C
Tijesto kratko premijesiti na lagano pobrašnjenoj površini i podijeliti na oko 8 jednakih dijelova.
Svaki dio oblikovati u kuglu, lagano spljoštiti i oštrim nožem ili plastičnom lopaticom zarezati u obliku zvijezde.
Unutarnje vrhove zvijezde lagano preklopiti prema van.
Po 4 zvjezdice staviti na lim i po želji dodatno oblikovati vrhove.
Premazati mlijekom, posipati krokantom od lješnjaka i ostaviti pokriveno na toplom dok se ponovno ne povećaju.
Peći na srednjoj razini pećnice 15 – 18 minuta, dok ne dobiju zlatnosmeđu boju.
Zvjezdice zajedno s papirom za pečenje premjestiti na rešetku i ostaviti da se ohlade.
Slični recepti
Kruh
Kruh
Kruh