U malo toplog mlijeka dodajte šećer, kvasac i brašno. Pustite da se digne.
Zagrijte mlijeko. Otopite maslac i malo ga prohladite. U toplo mlijeko dodajte jaje, malo to promutite. U veću zdjelu stavite brašno, šećer, sol, lim. koricu, vanil šećer, dignuti kvasac, mlijeko sa jajem i otopljeni maslac.
Zamijesite tijesto koje se odvaja od posude.
Tijesto pokrijte čistom krpom i pustite da se diže na toplome 1h.
Kada se udvostručilo, malo ga izradite rukama i napravite 16 loptica. Loptice stavljajte na dlan i malo ih spljoštite, svaku punite pekmezom ili čokoladnim namazom.
Ostavite ih na toplome da se još jednom dižu cca 30 min.
Dignute buhtle prije pečenja dobro namazati otopljenim maslacem i posuti šećerom u prahu,onda imaju hrskavu i slatku koricu.
Stavite ih u hladnu pećnicu koju uključite na 160 °C neka se peku jedno 30-ak minuta , zavisno od vaše pećnice ili dok lijepo ne porumene.
Pečene buhtle posuti šećerom u prahu.
Dobar tek!
Slični recepti
Kruh
Kruh
Kruh