
U zdjelicu sa 250ml toplog mlijeka razmrviti 20g svježeg kvasca, dodati veliku žlicu meda, promiješati te pustiti 10ak min da odstoji.
U drugoj posudi pomiješati 500g brašna sa žlicicom soli i doliti 100ml ulja.
Sve skupa pomiješati te mijesiti kojih 5 min...
Prekriti krpom i pustiti tijesto oko sat vremena da se diže.
U međuvremenu blanširati špinat, dobro istisnuti svu vodu te usitniti nožem. Špinat pomiješati sa riccota sirom, posoliti i popapriti, dodati muškatni oraščić.
Tijesto podijeliti na dva dijela i razvaljati (najbolje odmah na papiru za pečenje) u dva kruga promjera 30 cm. 
Po tijestu posložiti smjesu od špinata u krug sa razmakom cca 2cm od rubova. Prekriti sa drugim dijelom tijesta. Rubove dobro utisnuti. Sredinu prekriti sa zdjelicom te dobiveni obruč rezati u jednakim razmacima pa ih okretati ukoso.
Premazati istučenim žumanjkom razmučenim sa malo mlijeka te sredinu posuti sjemenkama. Staviti peći cca 30ak min na 180C dok se tijesto lagano ne zarumeni.
Slični recepti

Kruh

Kruh

Kruh