Flag

Zlatni džem od marelica i jabuka

6 staklenki po 200 ml
Lagano
20
Dar za najljepše dijete pod suncem
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Za probu želiranja stavite 1-2 žličice vruće voćne mase na ohlađeni tanjur. Ako želite veću čvrstoću, umiješajte još 5-10 g Dr. Oetker Limunske kiseline u vruću tekućinu i napravite još jednu probu želiranja.
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Sastojci
800 gmarelica (izvagati pripremljene)
200 mlbistrog soka od jabuke
1 omotDr. Oetker Džemfix Super 3:1
350 gšećera
1

Prirema

Marelice operite, izvadite koštice, narežite na kockice i izvažite 800 g. Izmjerite 200 ml soka od jabuke.

2

Postupak

Marelice i sok stavite u lonac. Džemfix Super najprije promiješajte sa 2 žlice šećera, potom dodajte u voće i sok te dobro promiješajte. Voćnu masu uz stalno miješanje zakuhajte na jakoj vatri. Čim sve uz miješanje zavrije, dodajte preostali šećer. Sve uz stalno miješanje ponovno zakuhajte i kuhajte najmanje 3 min. Eventualno skinite pjenu i odmah do ispod ruba ulijte u pripremljene staklenke. Zatvorite poklopcima s navojem (twist-off®), okrenite naopačke i pustite da od-stoje otprilike 5 minuta na poklopcu.

  • Za probu želiranja stavite 1-2 žličice vruće voćne mase na ohlađeni tanjur. Ako želite veću čvrstoću, umiješajte još 5-10 g Dr. Oetker Limunske kiseline u vruću tekućinu i napravite još jednu probu želiranja.