KOLAČIĆI na DR. OETKER internetskoj stranici

Ova internetska stranica pohranjuje kolačiće na vaša računala kako bi sama internetska stranica bolje funkcionirala i da bismo lakše shvatili na koji način koristite našu internetsku stranicu. Nastavkom uporabe ove internetske stranice (klikom mišem, navigacijom ili listanjem) ili uklanjanjem ove napomene o kolačićima dajete svoj pristanak za primjenu i uporabu kolačića. Za više informacija o kolačićima i njihovom brisanju, pročitajte našu politiku privatnosti.

Džem od višanja s likerom od crnog ribiza

Posvećeno najljepšoj u cijeloj zemlji

oko 6 staklenki po 200 ml

uspijeva lako 60 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Džem od višanja s likerom od crnog ribiza

Sastojci:

900 g višanja (vagane pripremljene)
100 ml likera od crnog ribiza (Cassis)
1 omot Dr. Oetker Bourbon vanilin šećer
1 omot Dr. Oetker Džemfix Extra 2:1
500 g šećera

preparation

Priprema

1

Priprema

Višnje operite, izvadite im koštice i izvažite 900 g. Od 2/3 višanja izradite pire, a ostale višnje eventualno prepolovite. Izmjerite 100 ml likera Cassis.

2

Postupak

Stavite višnje, Cassis i bourbon vanilin šećer u veliki lonac. Džemfix Extra najprije promiješajte sa 2 žlice šećera, potom dodajte u voće i dobro promiješajte. Voćnu masu uz stalno miješanje zakuhajte na jakoj vatri. Čim sve uz miješanje zavrije, dodajte preostali šećer. Sve uz stalno miješanje kuhajte najmanje 3 min. Eventualno skinite pjenu i odmah do ispod ruba ulijte u pripremljene staklenke. Zatvorite poklopcima s navojem (twist-off®), okrenite naopačke i pustite da odstoje otprilike 5 minuta na poklopcu.

Upotrebljeni Dr. Oetker proizvodi

Kliknite ovdje za detalje o proizvodu