KOLAČIĆI na DR. OETKER internetskoj stranici

Ova internetska stranica pohranjuje kolačiće na vaša računala kako bi sama internetska stranica bolje funkcionirala i da bismo lakše shvatili na koji način koristite našu internetsku stranicu. Nastavkom uporabe ove internetske stranice (klikom mišem, navigacijom ili listanjem) ili uklanjanjem ove napomene o kolačićima dajete svoj pristanak za primjenu i uporabu kolačića. Za više informacija o kolačićima i njihovom brisanju, pročitajte našu politiku privatnosti.

Croque-en-Bouche

Piramida od kuhanog tijesta s nadjevom od vanilije i karamelom

60 komada

potrebno malo iskustva 60 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Croque-en-Bouche

Kuhano tijesto:

¼ l mlijeka
120 g maslaca
1 prstohvat soli
150 g glatkog brašna (prosijanog)
4 - 5 jaja (veličine M)

Nadjev od pudinga:

¼ l mlijeka
4 žlice šećera
1 omot Dr. Oetker Original pudinga s okusom vanilije
¼ l hladnog tučenog vrhnja
1 omot Dr. Oetker Kremfixa

Karamela:

250 g šećera
40 ml vode

preparation

Priprema

1

Kuhano tijesto

Zakuhajte mlijeko s maslacem i soli. Maknite sa štednjaka, umiješajte brašno, vratite na štednjak i miješajući pržite tako dugo dok se tijesto ne odvaja od lonca. Maknite sa štednjaka, stavite smjesu u zdjelu i ostavite da se malo ohladi. Jaja mikserom (metlicama) pojedinačno umiješate i miješajte svako jaje tako dugo dok ne dobijete glatku smjesu; tijesto mora biti tako čvrsto da se konture tijesta ne razlijevaju.
 
Stavite tijesto u vrećicu za ukrašavanje s ravnim otvorom (Ø 8 mm) i na lim za pečenje obložen papirom za pečenje istisnite krafnice (Ø 3 cm).
 
Stavite lim za pečenje u donju polovicu zagrijane pećnice. 

Električna pećnica 190 °C

Pećnica na vrući zrak 170 °C

Vrijeme pečenja: oko 18 Minuta

Postupak pečenja ponovite s ostalim krafnama od kuhanog tijesta.

2

Nadjev od pudinga

Pomiješajte mlijeko sa šećerom i pudingom u prahu i miješajući skuhajte puding. Maknite sa štednjaka i uz višekratno miješanje ostavite da se ohladi. Istucite tučeno vrhnje s Kremfixom. Polovicu umiješajte u ohlađeni puding i dodajte preostalo tučeno vrhnje. Nadjev stavite u vrećicu za ukrašavanje s malim glatkim otvorom. Ohlađene krafnice od kuhanog tijesta ubodite nastavkom vrećice za ukrašavanje i uštrcajte malo nadjeva. 

3

Karamela

Pomiješajte šećer s vodom, zakuhajte i ostavite da se otopi sve dok se smjesa ne karamelizira. Svaku krafnicu uronite u malo karamele i na pladnju složite u obliku piramide.
 
Preostalu karamelu po potrebi malo zagrijte tako da postane gusta i tekuća. Karamelu kuhačom brzim pokretima povucite preko piramide tako da nastanu tanke šećerne niti. 

Upotrebljeni Dr. Oetker proizvodi

Kliknite ovdje za detalje o proizvodu