U toplo mlijeko dodajte šećer i suhi kvasac. Ostavite da kvasac nabubri 10–15 minuta.
U posudi miksera sa spiralnim nastavkom sjedinite sve sastojke za tijesto: brašno, nabubreni kvasac, jaja, šećer, aromu vanilije, otopljeni maslac i prstohvat soli.
Mijesite dok ne dobijete glatko i elastično tijesto.
Pokrijte zdjelu krpom i ostavite tijesto da se diže na toplom mjestu oko 1 sat, odnosno dok se ne udvostruči.
U manjoj posudi sjedinite omekšali maslac, smeđi šećer i cimet. Dobro izmiješajte dok ne dobijete glatku smjesu.
Tijesto podijelite na 8–16 dijelova, ovisno o željenoj veličini peciva.
Svaki dio razvaljajte u krug, premažite nadjevom, presavijte na pola pa napravite dva reza.
Zatim preklopite bočne strane prema sredini i uvijte središnji dio kako biste dobili prepoznatljiv oblik mašne.
Posložene mašne pokrijte i ostavite da miruju još 30–35 minuta.
Umutite jaje s mlijekom i premažite svaku mašnu.
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 °C oko 17–18 minuta, dok ne poprime zlatnu boju.
Za premaz sjedinite krem sir, maslac, šećer u prahu i malo vanilije. Miješajte dok ne dobijete glatku kremu.
Peciva lagano pospite šećerom u prahu pomiješanim s cimet šećerom. Po želji dodajte i premaz.
Slični recepti
Deserti
Deserti
Deserti