
Sojin jogurt stavite u sito obloženo kuhinjskim papirom i ostavite da se cijedi u hladnjaku najmanje 12 sati, najbolje preko noći.
Dno kalupa premažite margarinom. Zagrijte pećnicu.
Gornji i donji grijač: oko 180 °C
Ventilacija: oko 160 °C
U zdjeli pomiješajte brašno i prašak za pecivo. Dodajte ostale sastojke i mikserom s kukama za tijesto kratko miješajte – prvo na najnižoj, zatim na najvišoj brzini – dok ne dobijete tijesto.
Dvije trećine tijesta razvaljajte i položite na dno kalupa. Ostatak tijesta oblikujte u dugu traku i pritisnite uz rub kalupa tako da dobijete rub visine oko 3 cm. Tijesto nekoliko puta izbockajte vilicom.
Kalup stavite na rešetku u pećnici i pecite unaprijed.
Vrijeme pečenja: oko 15 min
Jabuke ogulite, narežite na četvrtine, uklonite sjemenke i narežite na male kockice. Stavite ih u lonac sa šećerom, cimetom i margarinom te kuhajte na srednjoj vatri oko 10 minuta.
Rasporedite nadjev od jabuka po prethodno pečenoj podlozi.
Ocijeđeni sojin jogurt stavite u zdjelu i pomiješajte s ostalim sastojcima dok ne dobijete glatku smjesu. Ravnomjerno rasporedite po sloju jabuka.
Sve sastojke za mrvice stavite u zdjelu i mikserom (nastavci za miješanje) kratko izmiješajte na najnižoj brzini dok ne nastanu mrvice. Pospite ih po kolaču.
Kalup ponovno stavite u pećnicu (preporučuje se ispod staviti papir za pečenje jer može iscuriti malo masnoće) i pecite do kraja.
Vrijeme pečenja: oko 60 min
Nakon pečenja pažljivo odvojite kolač od ruba kalupa, ali ga ostavite u kalupu na rešetki dok se potpuno ne ohladi.
U manjem loncu zakuhajte vodu i šećer na srednjoj vatri dok se ne stvori svijetli šećerni sirup. Ne odvajajte se od štednjaka i pričekajte da šećer počne karamelizirati.
Kad sirup poprimi svijetlosmeđu boju, dodajte margarin, slatko vrhnje i prstohvat soli. Lagano kuhajte dok ne dobijete glatki umak. Što se dulje kuha, umak će biti gušći. Najbolje poslužiti topao.
Slični recepti

Deserti

Deserti

Deserti