1. U toplo mlijeko dodati šećer i dr. Oetker svježi kvasac, ostaviti 10ak minuta na toplom da se zapjeni
2. U većoj posudi pomiješati sastojke: uzdignuti kvasac, sol, ulje, vodu
3. Dodati brašno i umijesiti glatko tijesto koje se ne lijepi
4. Ostaviti tijesto u posudi pokriveno krpom na toplom oko 45 minuta
5. Dok se tijesto diže, pripremiti nadjev: pomiješati sir, vrhnje, sol i vlasac po ukusu
6. Tijesto podijeliti na dva dijela. Svaki razvaljati u pravokutnik te premazati polovicom nadjeva
7. Srolati u roladu i svaku izrezati na 15 jednako širokih šnitica. Svaku šniticu poleći u tepsiju na papir za pečenje i posipati sjemenkama
8. Peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva, oko 30 minuta, tj. dok pužići ne dobiju zlatno žutu boju
Slični recepti
Kruh
Kruh
Kruh