U veću zdjelu dodajte brašno, prašak za pecivo s kvascem, sol i dobro promiješajte žlicom. Dodajte vodu i maslinovo ulje. Kukicom za tijesto mijesite tijesto 7 – 8 minuta srednjom brzinom (ili 12 – 15 minuta ručno), dok ne dobijete glatko i elastično tijesto. Tijesto prebacite u zdjelu koju ste prethodno nauljili s par kapi maslinovog ulja, pokrijte prozirnom folijom ili blago navlaženom kuhinjskom krpom i pustite da se tijesto diže dok ne udvostruči volumen (cca 45 - 50 minuta).
Na lim za pečenje stavite tanak sloj grano duro tvrdog pšeničnog griza, stavite tijesto i rukama ga lagano razvucite dok ne dobijete pravokutnik i ubacite ga u kalup. Prstima oblikujte udubine i pokapajte ih s 1-2 žlice maslinova ulja, pokrijte krpom i ostavite da se dižu oko 40 minuta, dalje od propuha (tijesto će se i dalje lijepo dizati).
U međuvremenu pripremite nadjev kojim ćete ukrasiti focacciu, pustite svoju kreativnost na volju.
Prethodno zagrijte pećnicu i stavite malu posudu napunjenu vodom na dno pećnice kako biste dodali vlažnost tijestu.
Ukrasite focacciu, pospite morskom soli i maslinovim uljem i pecite oko 20 minuta.
Slični recepti
Kruh
Kruh