Flag

Parfe od malina i breskvi

oko 12 porcija
Srednje teško
40
Parfe od breskvi i malina pravo je kremasto voćno osvježenje
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Umjesto svježih malina možete upotrijebiti i smrznute maline, dok za breskve možete koristit i breskve iz konzerve.
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Parfe
235 gbreskvi
200 gmalina
500 gtučenog slatkog vrhnja
4žumanjka (veličine M)
100 gšećera
1 omotDr. Oetker Vanilin šećera
5 žlicelikera od naranče
270 gdžema od malina
100 gDr. Oetker Ribane tamne čokolade
Ukrašavanje
maloDr. Oetker Čokoladnih srca
malomalina
Picture - Dr. Oetker Ribane tamne čokolade
Picture - Dr. Oetker Čokoladnih srca
1

Priprema

Kalup malo namastite i obložite folijom za čuvanje svježine ili razrezanom vrećicom za zamrzavanje tako da ne ostanu nabori. Breskve narežite na kockice. Maline proberite. Istucite slatko vrhnje.

2

Parfe

Žumanjak zajedno sa šećerom, vanilin šećerom i likerom od naranče, istucite metlicom za snijeg nad vrućom vodenom kupkom (voda ne smije ključati!) u gustu kremu, u zdjeli od nehrđajućeg čelika, tako da se volumen približno udvostruči. Maknite zdjelu s vodene kupke, dodajte džem od malina i umiješajte u smjesu. Smjesu potom miješajući ohladite. Prvo umiješajte tučeno vrhnje, potom breskve, maline i ribanu čokoladu. Parfe smjesu izlijte u kalup i stavite preko noći u pretinac za duboko zamrzavanje.

3

Ukrašavanje

Oko 30 minuta prije posluživanja izvadite parfe, istresite ga i povucite uz pomoć folije za čuvanje svježine. Ukrasite parfe čokoladnim srcima i malinama.

  • Umjesto svježih malina možete upotrijebiti i smrznute maline, dok za breskve možete koristit i breskve iz konzerve.