U mlakom mlijeku otopi kvasac i šećer, ostavi 10 minuta da zapjeni.
U posudi pomiješaj brašno i sol. Dodaj jaje, otopljeni maslac i nadošli kvasac.
Zamijesi mekano tijesto (ako se lijepi, dodaj malo brašna).
Pokrij krpom i ostavi da se diže 1 sat.
Pomiješaj omekšali maslac, šećer i cimet u pastu.
Oblikovanje:
Tijesto razvaljaj u pravokutnik (oko 0,5 cm debljine).
Premaži cijelu površinu cimet-smjesom.
Zarolaj čvrsto u rolu i nareži na komade debljine 3–4 cm.
Posloži ih u namašćen pleh (ostavi razmak jer narastu).
Pokrij i ostavi još 30 minuta da narastu.
Peci u zagrijanoj pećnici na 180°C oko 25 minuta, dok ne porumene.
Pomiješaj krem sir, maslac, šećer u prahu, vanilin šećer i mlijeko.
Prelij rolice čim ih izvadiš iz pećnice — da se glazura lagano otopi i upije.
Kad su pečene, prekrij ih čistom kuhinjskom krpom i pusti da odstoje 10 minuta prije posluživanja — ostat će mekane i drugi dan.
Slični recepti
Deserti
Deserti
Deserti