
1. Ujutro pomiješati u omjeru 2:2:1 kvasac za kiselo tijesto, brašno i vodu i pustiti
da se kvasni nastavak udvostruči (otprilike 7 do 8 sati na sobnoj temperaturi oko
23°C)
2. Kada se kvasac udvostručio, pomiješati udvostručeni kvasni nastavak i vodu
(kvasni nastavak mora plivati na vodi), brašno i sol.
3. U razmaku od pola sata napraviti tri serije rastezanja i poklapanja, zatim u
narednih tri sata napraviti tri serije preklapanja isto svakih pola sata (sveukupno
3 sata).
4. Pustiti tijesto dva do tri sata da se diže na sobnoj temperaturi (dok se ne
udvostruči).
5. Oblikovati dobivenu masu u kuglu i zategnuti masu te ju pustiti barem 20 minuta
da odmara na kuhinjskom elementu.
6. Oblikovati kruh u željenu formu (kugla ili valjak), pobrašniti košaricu i staviti u
frižider preko noći.
7. Ujutro zagrijati gusanu posudu s poklopcem pola sata na 250°C, zarezati kruh po
sredini i peći 20 minuta s poklopcem na 250°C stupnjeva, otklopiti i peći još 25
minuta na 220°C.
8. Pustiti da se kruh ohladi barem pola sata i to je to!
Slični recepti

Kruh

Kruh

Kruh