Pomiješajte brašno i kvasac. Dodajte vodu, začine i sol, pa mijesite mikserom oko 5 minuta na najmanjoj brzini. Zatim nastavite još 3 minute na malo većoj brzini. Pokriveno ostavite na toplom mjestu oko 45 minuta da tijesto naraste.
Tijesto stavite na dobro pobrašnjenu podlogu. Lagano ga pritisnite, preklopite rubove prema sredini i pokrijte. Ostavite da odmara 10 minuta. Zatim oblikujte štrucu, stavite je na lagano nauljeni lim i ostavite još 30 minuta da se diže.
Stavite lim na sredinu prethodno zagrijane pećnice.
- Vrijeme pečenja: oko 15 min
- Gornji/donji grijač: 230 °C
- Ventilator: 210 °C
Zatim smanjite temperaturu i dovršite pečenje:
- Vrijeme pečenja: oko 30 min
- Gornji/donji grijač: 200 °C
- Ventilator: 180 °C
Kruh prebacite na rešetku za kolače i ostavite da se potpuno ohladi.
Slični recepti
Kruh
Kruh
Kruh