
U toplo mlijeko staviti Dr Oetker svježi kvasac i žličicu meda te ostaviti 15 min da kvasac se uzdigne.
U kg pirovog brašna umiješati uzdigli kvasac, žličicu soli i dva dcl tople vode. Promješati smjesu i tako tekuću izliti u kalup u koji ste stavili papir za pečenje.
Tijesto ne treba čekati da se digne već odmah staviti u hladnu pećnicu i staviti na 150 stupnjeva 20 minuta. Dok se pećnica zagrijava i tijesto se samo diže. Nakon 20 minuta povisiti temperaturu na 200 stupnjeva i peći 40 minuta i kruhek je gotov. Po želji može se još posipati sjemenkama (sezamom, lanom..)
Nakon vađenja još vrući kruh malo poškropiti hladnom vodom, zamotati u krpu i ostaviti da se ohladi. Tako će duže ostati mekan. Kruh je jednostavan za napraviti i jako zdrav i zasitan zbog pirovog brašna, a odličan je i drugi dan.
Dobar tek Vam želim!!
Slični recepti

Kruh

Kruh

Kruh