Mlijeko lagano zagrijati i u njemu otopiti maslac ili margarin.
Svježi kvasac razmrviti u zdjelicu, dodati 1 žličicu šećera i 2 žlice mlakog mlijeka (od ukupne količine). Ostaviti oko 10 minuta da se kvasac aktivira.
U zdjelu staviti brašno, ostatak šećera, vanilin šećer, sol i jaje. Dodati toplo mlijeko s otopljenim maslacem i pripremljeni kvasac. Mikserom (spiralni nastavci) najprije mijesiti kratko na najnižoj, zatim na najvišoj brzini oko 5 minuta, dok ne nastane glatko tijesto.
Tijesto pokriti i ostaviti na toplom mjestu dok se vidljivo ne poveća. Lim obložiti papirom za pečenje. Pećnicu zagrijati:
gornji/donji grijač: oko 180 °C
ventilator: oko 160 °C
Tijesto na lagano pobrašnjenoj podlozi kratko premijesiti, podijeliti na 24 jednaka komada i oblikovati kuglice. Od svake dvije kuglice oblikovati po jedan kapljičasti oblik dug oko 10 cm.
Kapljice položiti blizu jedna drugoj na lim tako da se vrhovi spajaju, a zatim ih lagano pritisnuti da dobiju oblik srca. Po potrebi vrhove još malo doraditi.
Oblikovana srca pokriti i ponovno ostaviti da narastu. Premazati ih mlijekom, posuti listićima badema i peći u sredini pećnice oko 15 minuta.
Peciva zajedno s papirom za pečenje povući na rešetku i ostaviti da se ohlade.
Slični recepti
Kruh
Kruh
Kruh