U toplom mlijeku s prstohvatom šećera otopiti kockicu kvasca, kad se kvasac uzdigao dodati ga u brašno u kojeg smo dodali, šećer, prstohvat soli, žumanjak i ribanu koricu naranče, promiješati i dodati preostalo toplo mlijeko.
Pustiti tijesto dvadesetak minuta da se uzdigne, potom ga razvaljati, po razvaljanom tijestu naribati oko 5 dkg maslaca, tijesto preklopiti par puta i pustiti da se uzdiže nekih dvadesetak minuta.
Potom ponovno razvaljati tijesto i naribati ostatak maslaca, posuti cimetom, grožđicama i smeđim šećerom (količina je po vašoj želji), smotati u puž i staviti u kalup za pečenje torte (24-26 cm) s dodatnim obručom jer će se tijesto uzdignuti u visinu, pustiti još nekih desetak minuta da se tijesto uzdigne u kalupu.
Peći u zagrijanoj pećnici oko 35-40 minuta na 180 stupnjeva.
U slast!
Slični recepti
Kruh
Kruh
Kruh