U malo tople vode razmrvim kvasac i dodam malo šećera da se kvasac aktivira.
Nakon što se kvasac aktivirao dodajem ga u posudu sa brašnom i soli, te postepeno miješam kuhačom i dodajem toplu vodu.
Tijesto će biti ljepljivo i gnjecavo u početku - neka vas to ne obeshrabri!
Nakon početnog miješanja tijesto poklopim i ostavim da 20tak minuta odmori, pa ponavljam miješanje.
U ovom koraku mogu se nadodati 2 žlice maslinovog ulja i sjemenke po želji.
Tijesto opet ostavljam da odmori još 20tak minuta.
Sada je tijesto kompaktnije, te je vrijeme da ga stavimo u kalup u kojem ćemo peći naš kruhić.
Posipamo kruhić sjemenkama ukoliko želimo, te ga ostavimo još 20tak minuta da odmara u kalupu.
Stavljamo peći u zagrijanu pećnicu na 200 stupnjeva na 40 min.
Iiii uživamo u finom kruhiću!
Slični recepti
Kruh
Kruh
Kruh