
Umijesite tijesto i ostavite da naraste.
Naraslo tijesto premijesite na pobrašnjenoj podlozi i podijelite ga na 6 jednakih dijelova. Ostavite loptice tijesta da odmore oko pola sata zatim svaku razvaljajte u krug veličine plitkog tanjura i razmazujte s maslom. Trebat će vam oko 100 g masla sobne temperature. Slažite trake tijesta jednu na drugu kao tortu. Zadnju ne premazujte.
Krug rasijecite iz centra pogače 3 centimetra do ruba na 8 trouglova. Svaki trougao prebacite kroz rub pogače i listiće posložite nazad prema sredini. Kada ste napravili pogaču pokrijte je i ostavite oko 45 min.
Zatim je premažite mješavinom žumanjaca i 3 žlice gustog jogurta.
Pospite je sezamom.
Pecite u pećnici na 180° C oko 55 minuta ili dok ne poprimi lijepu boju.
Slični recepti

Kruh

Kruh

Kruh