Zamijesite tijesto. Pričekajte 15 minuta. Razvucite + preklopite. Nakon 15 minuta opet razvucite + preklopite.
Pokrijte i ostavite da se diže na sobnoj temperaturi 1,5 sat.
Zagrijte pećnicu s posudom od lijevanog željeza na - 250 °C.
Posložite mesarski konac na papir za pečenje koji se ne lijepi. Oblikujte tijesto u kuglu, stavite ga na konac i ostavite da odstoji (pokriveno zdjelom) 30 minuta dok se posuda u pećnici zagrijava. Zavežite konac, odrežite višak. Zarežite svaki dio bundeve i pecite poklopljeno 40-45 minuta.
Ako nemate posudu od lijevanog željeza, ovaj kruh možete peći na limu za pečenje. Samo pazite da na dno pećnice stavite posudu za pečenje s vrućom vodom dok se zagrijava. Para pomaže kruhu da naraste do svog punog potencijala prije nego što se formira korica.
Pecite kruh na 220°C 30 minuta, a zatim smanjite temperaturu na 210°C i pažljivo uklonite izvor vruće vode iz pećnice.
Nastavite peći još 10-15 minuta ili dok kruh ne postane zlatno smeđe boje i ne zvuči šuplje kada kucnete po dnu.
Dobar tek!
Slični recepti
Kruh
Kruh
Kruh