
Proso prelijte vodom (210 ml) i kuhajte oko 10 min, dok ne omekša.
U zdjeli pomiješajte brašna, sol, šećer, te kuhano proso. Dodajte prvo 200 ml tople vode u kojoj je izmrvljeni kvasac i mijesite tijesto, dodavajući još vode po potrebi.
Prebacite tijesto na radnu plohu pa ga mijesite 5-10 minuta dok ne dobijete kompaktno, meko tijesto. Vratite ga u zdjelu, prekrijte krpom i pustite da se diže dok se ne udvostruči.
Kad se tijesto diglo, premijesite ga pa podijelite na 12 komada.
Svaki komadić oblikujte u kuglu koju onda malo spljoštite i na vrhu zarežete u križ.
Pećnicu zagrijte na 200°C, protvan obložite papirom za pečenje i u njega poslažite peciva. Premažite ih razmućenim jajetom ili bjelanjkom.
Pecite oko 20 min i uživajte.
Slični recepti

Kruh

Kruh

Kruh