Pomiješati mlijeko, kvasac i med i pustiti da se aktivira. Toj smjesi dodati i jaje, pire, bučino ulje, omekšali maslac i sol. Mokroj smjesti dodati pola brašna, dobro promiješati, pa dodati i ostatak i zamijesiti glatko tijesto. Najbolje u mikseru 5-6 minuta. Može i ručno, ali će trajati nešto duže, do 10 minuta. Sada možete pustiti tijesto da se diže na sobnoj temperaturi odprilike 2 sata, do kad se ne udvostruči, ili ga ostaviti 30 minuta na sobnoj pa smjestiti u frižider na hladnu fermentaciju preko noći. Kada se tijesto digne, razvaljati veliki kruh/pravokutnik, rezati trokute i rolati kiflice. Kiflice pokriti krpom i pustiti da se ponovno dižu 30-ak minuta. Zagrijati pećnicu na 200°C. Dignute kiflice premazati razmućenim jajetom i po želji posipati krupnom solju i bućinim košticama. Peći 12-15 minuta, ovisno o veličini. Navaliti dok su još vruće! Dobar tek!
Slični recepti
Kruh
Kruh
Kruh