Otopite maslac i ostavite da se malo ohladi.
Na dno kalupa postavite papir za pečenje. Pećnicu zagrijte:
Gornji/donji grijač: oko 180 °C
Ventilacija: oko 160 °C
U posudi mikserom na najvišoj brzini miksajte jaja oko 1 minutu, dok ne postanu pjenasta.
Zatim uz stalno miješanje u roku od 1 minute dodajte šećer i vanilin šećer te miksajte još 2 minute.
Pomiješajte brašno, prašak za pecivo i kakao, dodajte u smjesu i kratko umiješajte na najmanjoj brzini.
Na kraju umiješajte otopljeni maslac.
Tijesto rasporedite u pripremljeni kalup i pecite na rešetki u donjoj trećini pećnice.
Vrijeme pečenja: oko 35 minuta
Odmah nakon pečenja odvojite rub kalupa, uklonite ga i biskvit okrenite na rešetku obloženu papirom za pečenje. Ostavite da se potpuno ohladi.
Pažljivo uklonite papir koji se pekao s biskvitom.
Biskvit ponovno okrenite i vodoravno ga prerežite na tri jednaka sloja.
Donji sloj stavite na pladanj za torte.
Vrhnje za šlag istucite s kremfixom dok ne postane čvrsto.
Na kraju kratko umiješajte namaz od lješnjaka.
Na donji sloj biskvita nanesite trećinu kreme, zatim lagano poprskajte s malo čokoladnog namaza.
Položite drugi sloj biskvita, lagano pritisnite i ponovite postupak.
Završite trećim slojem i ostatkom čokoladne kreme.
Po površini još jednom lagano poprskajte namaz od lješnjaka.
Tortu stavite u hladnjak na najmanje 2 sata.
Čokoladu stavite u posudu. Vrhnje zakuhajte, prelijte preko čokolade i kratko ostavite da odstoji.
Zatim miješajte pjenjačom dok ne dobijete glatku smjesu.
Ostavite da se preljev ohladi.
Ohlađeni čokoladni preljev prelijte preko torte i po želji ga rasporedite paletom ili nožem.
Ostavite u hladnjaku da se stisne.
Prije posluživanja tortu ukrasite omiljenim slatkišima.
Slični recepti
Deserti
Deserti
Deserti