U zdjelici pomiješajte 100 ml mlijeka s praškom za puding. Preostalih 400 ml mlijeka zakuhajte, zatim umiješajte pripremljenu smjesu i kuhajte dok se puding ne zgusne. Maknite s vatre i pokrijte puding prozirnom folijom da se ne stvori korica. Ostavite da se ohladi na sobnu temperaturu. Ohlađeni puding izmiksajte električnim mikserom, dodajte mascarpone i šećer u prahu te dobro sjedinite. U drugoj posudi istucite slatko vrhnje, umiješajte želatinu fix, a zatim vrhnje špatulom lagano umiješajte u kremu.
U zdjelici pripremite smjesu za namakanje keksa – pomiješajte mlijeko i vanilin šećer. Kalup za kruh obložite prozirnom folijom (može i papir za pečenje). U kalup rasporedite malo manje od pola kreme i poravnajte. Kekse kratko umočite u zaslađeno mlijeko i složite po kremi, lagano ih utisnite. Premažite preostalom kremom i ponovite slaganje keksa. Preklopite foliju preko keksa i lagano pritisnite da dobijete ravnu površinu. Stavite u hladnjak na najmanje 6 sati.
Nakon hlađenja pažljivo odvojite foliju s vrha, stavite dasku na kalup i sve preokrenite. Uklonite kalup i foliju, zatim kolač pospite ribanim kokosom. Na vrh rasporedite svježe jagode i kokos kuglice.
Slični recepti
Deserti
Deserti
Deserti