U 2dcl.mlačnog mlijeka, umiješam razmrvljen kvas, prstohvat šećera i čekam da malo odstoji,da se kvas digne.UMIJESIM tijesto na dasci.U brašno,s malo soli,u sredinu dodam kvas i mjesim tijesto,dodavajući mlačno mlijeko da dobijem ujednačeno tijesto,sa svim sastojcima.Da bude neko, okruglo,odvaja se od daske. Ostavim da se diže,da povećava volumen,na toplom mjestu.Prekrijem kuh.krpom. Na pobrašnjenoj dasci premijesim tijesto,ponovno ostavim da se diže.2 x to uradim.Na kraju dizanja, režem ga na dva jednaka dijela,oblikujem i ptice kruha i stavljam u nauljeni protvon da se ponovno diže.Zarežem nožem po sredini svakog tijesta nekoliko puta i nauljim ga,da kasnije ima hrskavu koricu!Kad se tijesto diglo,stavljam ga u zagrijanu pećnicu,pečem oko 1h,na temp.150°.Pečeni kruh izvadim iz posude,prekrijem vlažnom krpom gornju stranu da omekša,par minuta. minuta. Spreman je za jesti. Dobar tek!
Slični recepti
Kruh
Kruh
Kruh