Torta od sira s ribizom

Pečena torta od sira s podlogom od piškota, zrelim ribizom i preljevom od badema.

oko 12 porcija

uspijeva lako 40 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Torta od sira s ribizom

Potrebno:

kalup za torte (26 cm)

Za podlogu:

100 g piškota

Smjesa od sira:

250 g srnatog sira
500 g posnog sira (1%)
4 jaja (M veličine)
naribane korice 1 limuna
1 prstohvat soli
200 g šećera
1 omot Dr. Oetker Original pudinga s okusom vanilije

Za umiješati:

250 g crvenog ribiza

Preljev:

80 g šećera
20 g meda
80 g maslaca
100 ml tekućeg slatkog vrhnja
60 g Dr. Oetker Badem listića

preparation

Priprema

1

Podloga

Namašćeni, pobrašnjeni kalup za torte (ø 26 cm) obložite piškotama.  

2

Smjesa od sira

Za izradu smjese u posudu redom dodajte sastojke i dobro ih pomiješajte. 


Kuhačom umiješajte ribiz. Smjesu stavite u kalup za torte i poravnajte.
 

 

Električna pećnica 180 °C

Pećnica na vrući zrak 160 °C

Nivo pećnice: donja polovica

Vrijeme pečenja: oko 60 Minute

3

Preljev

Pomiješajte šećer, med, maslac i tučeno vrhnje i na niskoj temperaturi pustite da lagano vrije dok ne poprimi gustu konzistenciju. Maknite smjesu sa štednjaka i umiješajte listiće badema.
Tortu izvadite iz pećnice i ostavite da odstoji oko 5 minuta. Preljev žlicom ravnomjerno raspodijelite po torti. Tortu ponovno stavite u pećnicu i pecite još oko 25 minuta na istoj temperaturi.
 
Odvojite tortu od obruča, ostavite da se hladi oko sat vremena u kalupu i tek potom skinite obruč. Ostavite tortu da se do kraja ohladi i pospite ju šećerom u prahu.

4

Pokusna kuhinja

Torta se prekrivena, na hladnom i suhom mjestu može čuvati oko 3 dana.

Privola za praćenje

Bilo bi nam drago da pristanete da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo saznali na koji način koristite našu mrežnu stranicu. Time biste nam omogućili da bolje razumijemo vaše korisničko ponašanje i sukladno tome prilagodimo našu mrežnu stranicu. Nadalje, mi i naši partneri htjeli bismo koristiti ovakve podatke za kreiranje personaliziranih ponuda na njihovim platformama. Ako ste suglasni, molimo kliknite na „Pristajem“. Za detaljne informacije pogledajte naša pravila o privatnosti. Možete se predomisliti u bilo kojem trenutku.

Nužne značajke

Ovi su nam kolačići i slične tehnologije potrebni za omogućavanje temeljnih funkcionalnosti na našoj mrežnoj stranici. Uključuju, npr. pohranjivanje ovih postavki. Strogo su nužne da vam se onemogući isključivanje ovoga.

Uvijek aktivne
Analitika i personalizacija

Osim toga, htjeli bismo saznati više o načinu na koji koristite našu mrežnu stranicu kako bismo je optimizirali za vas i druge korisnike. S tom namjerom koristimo kolačiće i slične tehnologije koje prate ponašanje korisnika i time nam pomažu da poboljšamo svoju ponudu za vas.

Da

ne

(Re-)Marketing / dijeljenje podataka s trećim stranama

Kako bismo svoje marketinške kampanje prilagodili vašim potrebama prikupljamo podatke o načinu na koji ste došli na našu stranicu i vašoj interakciji s našim oglasima. To nam pomaže ne samo da vam prilagodimo svoje oglase, već i da sadržaj učinimo boljim za vas. I naši marketinški partneri koriste te informacije za vlastite svrhe, npr. za personalizaciju vašeg računa ili profila na svojoj platformi.

Da

ne