Flag

Torta od sira s ribizom

oko 12 porcija
Lagano
100
Pečena torta od sira s podlogom od piškota, zrelim ribizom i preljevom od badema.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image
Pribor
Potrebno
kalup za torte (26 cm)

Sastojci

Za podlogu
100 gpiškota
Smjesa od sira
250 gsrnatog sira
500 gposnog sira (1%)
4jaja (M veličine)
naribane korice 1 limuna
1 prstohvatsoli
200 gšećera
1 omotDr. Oetker Original pudinga s okusom vanilije
Za umiješati
250 gcrvenog ribiza
Preljev
80 gšećera
20 gmeda
80 gmaslaca
100 mltekućeg slatkog vrhnja
60 gDr. Oetker Badem listića
Picture - Dr. Oetker Original pudinga s okusom vanilije
Picture - Dr. Oetker Badem listića
1

Podloga

Namašćeni, pobrašnjeni kalup za torte (ø 26 cm) obložite piškotama.  

2

Smjesa od sira

Za izradu smjese u posudu redom dodajte sastojke i dobro ih pomiješajte. 


Kuhačom umiješajte ribiz. Smjesu stavite u kalup za torte i poravnajte.
 

 

Položaj rešetke: donja polovica

Vrijeme pečenja: oko 60 Minute

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: 180 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: 160 °C

3

Preljev

Pomiješajte šećer, med, maslac i tučeno vrhnje i na niskoj temperaturi pustite da lagano vrije dok ne poprimi gustu konzistenciju. Maknite smjesu sa štednjaka i umiješajte listiće badema.
Tortu izvadite iz pećnice i ostavite da odstoji oko 5 minuta. Preljev žlicom ravnomjerno raspodijelite po torti. Tortu ponovno stavite u pećnicu i pecite još oko 25 minuta na istoj temperaturi.
 
Odvojite tortu od obruča, ostavite da se hladi oko sat vremena u kalupu i tek potom skinite obruč. Ostavite tortu da se do kraja ohladi i pospite ju šećerom u prahu.

4

Pokusna kuhinja

Torta se prekrivena, na hladnom i suhom mjestu može čuvati oko 3 dana.