Flag

Torta od svježeg krem sira s jagodama

oko 12 komada
Lagano
90
Osvježavajuća torta s jagodama i svježim kremastim sirom
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Hrskava podloga
60 gmaslaca
100 gkeksa Amaretti (talijanski keksi od badema)
100 gDr. Oetker Badema mljevenih
Nadjev
150 gbijele čokolade
600 gsvježeg krem sira
130 gšećera
1 omotDr. Oetker Vanilin šećera
1 razom puna žlicaDr. Oetker Original Gustina finog jestivog škroba
2jaja (veličine M)
150 gvoćnog namaza od jagoda
Preljev
400 gkiselog vrhnja
35 gšećera
1 omotDr. Oetker Vanilin šećera
Ukrašavanje
neštojagode
Picture - Dr. Oetker Badema mljevenih
Picture - Dr. Oetker Original Gustina finog jestivog škroba
1

Hrskava podloga

Rastopite maslac. Kekse Amarettini stavite u veliku vrećicu za zamrzavanje, dobro zatvorite te potom usitnite valjkom za tijesto. Kekse Amarettini i bademe umiješajte u maslac. Smjesu žlicom ravnomjerno raspodijelite po kalupu za torte i lagano pritisnite tako da dobijete ravno dno. Do nastavka pripreme stavite na hladno. Zagrijte pećnicu.

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: 190 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: 170 °C

2

Nadjev

Bijelu čokoladu grubo nasjeckajte i otopite na vodenoj pari na niskoj temperaturi. Kremasti sir u posudi mikserom (metlicama) izmiješajte u glatku smjesu. Postupno dodajte najprije šećer i vanilin šećer, a potom postepeno gustin i jaja. Na kraju umiješajte otopljenu čokoladu.

3

2/3 smjese stavite na podlogu u kalupu za torte. Po tome oprezno raspodijelite voćni namaz, ostavljajući slobodan rub od 4 cm. Preko toga stavite preostalu smjesu. Kalup stavite na rešetku u pećnicu.

Vrijeme pečenja: oko 45 Minute

4

Preljev

Oprezno izvadite tortu iz pećnice, stavite na kuhinjsku rešetku i ostavite da se hladi 20 minuta. Pomiješajte kiselo vrhnje, šećer i vanilin šećer te raspodijelite po površini torte. Zatim nastavite peći tortu.

Vrijeme pečenja: oko 5 Minute


Kalup s tortom ostavite da se ohladi na kuhinjskoj rešetki.

5

Ukrašavanje

Izvadite tortu iz kalupa. Prije posluživanja ukrasite svježim jagodama.