KOLAČIĆI na DR. OETKER internetskoj stranici

Ova internetska stranica pohranjuje kolačiće na vaša računala kako bi sama internetska stranica bolje funkcionirala i da bismo lakše shvatili na koji način koristite našu internetsku stranicu. Nastavkom uporabe ove internetske stranice (klikom mišem, navigacijom ili listanjem) ili uklanjanjem ove napomene o kolačićima dajete svoj pristanak za primjenu i uporabu kolačića. Za više informacija o kolačićima i njihovom brisanju, pročitajte našu politiku privatnosti.

Tamnocrveni džem od jagoda i ribiza

Voćni džem od jagoda sa sokom od crnog ribiza i laganom notom naranče

oko 5 staklenki po 200 ml

uspijeva lako 20 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Tamnocrveni džem od jagoda i ribiza

Sastojci:

900 g jagoda (izvagati pripremljene)
1 dl soka od crnog ribiza
1 omot Dr. Oetker Finesse korica naranče
500 g šećera
1 pakiranje Dr. Oetker Džemfix Extra 2:1

preparation

Priprema

1

Priprema

Jagode očistite, operite, ostavite da se ocijede, skinite im peteljke, narežite na komadiće i izvažite 900 g.

Komadiće jagoda, sok od crnog ribiza i aromu naranče stavite u veliku tavu. Pomiješajte izvaganu količinu šećera s Gelfixom Extra i dobro izmiješajte s voćnom masom.

Sastojke miješajući zakuhajte na jakoj vatri te uz stalno miješanje kuhajte najmanje 3 minute. Maknite tavu s vatre.

Eventualno skinite pjenu s mase i džem odmah ulijte do ispod ruba u pripremljene staklenke. Staklenke zatvorite poklopcima s navojem, okrenite naopačke i ostavite do oko 5 minuta stoje na poklopcima.

Upotrebljeni Dr. Oetker proizvodi

Kliknite ovdje za detalje o proizvodu