Solero torta

Ukusna krema od svježeg sira u kombinaciji sa sočnom marakujom i breskvama – vrlo jednostavno.

12 porcija

potrebno malo iskustva 40 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Solero torta

Potrebno:

kalup za torte (26 cm)
papir za pečenje

Nadjev od breskve i marakuje:

250 g polovice breskvi
oko 300 ml nektara marakuje
oko 2 žlice soka od limuna
1 omot Dr. Oetker Original pudinga s okusom vanilije
2 žlice šećera

Biskvit:

100 g pšeničnog brašna
2 razom pune žličice Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
100 g šećera
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećera
100 g mekog maslaca (ili margarina)
3 jaja (M veličine)

Krema od svježeg sira:

400 g hladnog tučenog vrhnja
3 omota Dr. Oetker Instant Želatine Fix
250 g svježega sira (20% m.m.)
40 g šećera
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećera
2 žlice soka od limuna
250 ml nektara marakuje

Preljev od marakuje:

1 omot Dr. Oetker Preljeva za torte svijetlog
1 žlica šećera
250 ml nektara marakuje

Za ukrašavanje:

1 marakuja
200 g hladnog tučenog vrhnja
1 žlica šećera
1 omot Dr. Oetker Kremfixa

preparation

Priprema

1

Priprema

Breskve ocijedite na cjedilu. Papir za pečenje zategnite u kalupu za torte. Zagrijte pećnicu. 

Električna pećnica 180 °C

Pećnica na vrući zrak 160 °C


2

Nadjev od brekvi i marakuje

Polovicu breskve ostavite sa strane za dekoraciju. Od preostalog voća izradite pire i zajedno s nektarom od marakuje odvojite ukupno 450 ml. Dodajte sok od limuna. Puding pripremite prema uputama na omotu, ali samo s ukupno 25 g šećera i odvojenom tekućinom. Ostavite puding da se ohladi.


3

Biskvit

Pomiješajte brašno s praškom za pecivo u posudi. Dodajte ostale sastojke za tijesto i sve zajedno mikserom (metlicama) izradite u glatku smjesu, miješajući najprije kratko na najnižoj brzini, a zatim 2 minute na najvišoj brzini. Stavite tijesto u kalup za torte. Stavite kalup na rešetku u pećnicu. 

Nivo pećnice: donja trećina

Vrijeme pečenja: oko 20 Minute

Odvojite obruč kalupa za torte i skinite ga. Istresite podlogu za tortu na kuhinjsku rešetku obloženu papirom za pečenje. Skinite dno kalupa za torte i ostavite podlogu da se ohladi na kuhinjskoj rešetki.

Povucite papir za pečenje. Stavite biskvit na pladanj za torte. Stavite oko biskvita prsten za torte ili očišćeni obruč kalupa za torte.
 


4

Krema od svježeg sira

Pomiješajte tučeno vrhnje s 2 omota Želatine fix. Svježi sir pomiješajte s 1 omotom Želatine fix. Pomiješajte šećer, vanilin šećer, sok od limuna i nektar od marakuje i umiješajte u svježi sir. Na kraju umiješajte tučeno vrhnje. 2/3 kreme namažite po podlozi. Po tome raspodijelite voćni nadjev i vilicom pomiješajte s kremom od svježeg sira. Premažite preostalom kremom od sira.


5

Preljev od marakuje

Pripremite preljev za torte sa šećerom i nektarom od marakuje prema uputama na omotu i poput preljeva izlijte na tortu. Ostavite tortu da stoji u hladnjaku najmanje 4 sata, a najbolje preko noći.


6

Ukrašavanje

Marakuju raspolovite i žličicom izvadite voćno meso. Polovicu breskve narežite na ploške. Tučeno vrhnje sa šećerom i Kremfixom čvrsto istucite i stavite u vrećicu za ukrašavanje s velikim okruglim otvorom. Odvojite i skinite prsten za torte i tučenim vrhnjem ukrasite tortu, a potom breskvama i marakujom.
 

Privola za praćenje

Bilo bi nam drago da pristanete da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo saznali na koji način koristite našu mrežnu stranicu. Time biste nam omogućili da bolje razumijemo vaše korisničko ponašanje i sukladno tome prilagodimo našu mrežnu stranicu. Nadalje, mi i naši partneri htjeli bismo koristiti ovakve podatke za kreiranje personaliziranih ponuda na njihovim platformama. Ako ste suglasni, molimo kliknite na „Pristajem“. Za detaljne informacije pogledajte naša pravila o privatnosti. Možete se predomisliti u bilo kojem trenutku.

Nužne značajke

Ovi su nam kolačići i slične tehnologije potrebni za omogućavanje temeljnih funkcionalnosti na našoj mrežnoj stranici. Uključuju, npr. pohranjivanje ovih postavki. Strogo su nužne da vam se onemogući isključivanje ovoga.

Uvijek aktivne
Analitika i personalizacija

Osim toga, htjeli bismo saznati više o načinu na koji koristite našu mrežnu stranicu kako bismo je optimizirali za vas i druge korisnike. S tom namjerom koristimo kolačiće i slične tehnologije koje prate ponašanje korisnika i time nam pomažu da poboljšamo svoju ponudu za vas.

Da

ne

(Re-)Marketing / dijeljenje podataka s trećim stranama

Kako bismo svoje marketinške kampanje prilagodili vašim potrebama prikupljamo podatke o načinu na koji ste došli na našu stranicu i vašoj interakciji s našim oglasima. To nam pomaže ne samo da vam prilagodimo svoje oglase, već i da sadržaj učinimo boljim za vas. I naši marketinški partneri koriste te informacije za vlastite svrhe, npr. za personalizaciju vašeg računa ili profila na svojoj platformi.

Da

ne