za ovaj recept Rolada s bananom, orasima i karamelom
500 ml | mlijeka |
2 omota | Creative pudding slana karamela |
150 g | šećera |
100 g | maslaca (sobne temperature) |
2 | banane |
6 kom | jaja |
150 g | šećera |
100 ml | ulja |
60 g | glatkog brašna |
1 omot | Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo |
150 g | mljevenih oraha |
150 g | mliječne čokolade |
50 g | čokolade za kuhanje |
150 ml | slatkog vrhnja |
U mješavinu pudinga i šećera dodajte 1 dl hladnog mlijeka i sjedinite u smjesu bez grudica. Ostatak mlijeka zagrijavajte u odgovarajućem lončiću dok ne zavrije. U vrelom mlijeku skuhajte puding uz stalno miješanje dok se ne zgusne. Maknite s vatre i površinu kreme prekrijte prozirnom folijom i ostavite na hlađenje. Dok se puding hladi pripremite biskvit.
Pećnicu zagrijati na 150°C.
Odvojite bjelanjke od žumanjaka. Prvo miksajte bjelanjke, kad se zabijele postepeno dodajte šećer uz stalno miksanje. Kad ste umutili snijeg počnite dodavati i jedan po jedan žumanjak uz miksanje. Nakon toga dodati ulje i lagano izmiksajte.
U smjesu prosijte brašno i prašak za pecivo. Dodajte mljevene orahe i sve promiješajte silikonskom špatulom dok se smjesa ne sjedini. Pripremitie lim za pečenje dimenzija 42x32 cm i obložite ga papirom za pečenje.
Smjesu ravnomjerno rasporedite po papiru za pećenje i pecite 20 minuta na 150°C, a zatim povećajte temperaturu na 180°C i pecite još oko 7-8 minuta (temperaturu i dužinu pečenja prilagodite vašoj pećnici). Vodite računa da se biskvit ne prepeče. Pečen biskvit izvadite iz pećnice i nakon 5 minuta pažljivo odvojite od papira za pečenje te ga zajedno sa tim papirom zarolajte tako ta dužina rolade bude kraća stranica biskvita i ostavite da se ohladi.
Ohlađenu kremu prvo izmiksajte kratko, a zatim dodajte i maslac sobne temperature i sve sjedinite mikserom u glatku kremu.
Odrolajte ohlađeni biskvit i premažite kremom od karamele. Uz kraću stranicu biskvita poredajte oguljene banane i pažljivo zarolajte (pri rolanju se pomoći papirom za pečenje). Roladu umotati u papir za pečenje i učvrstite, te ostavite u hladnjak nekoliko sati na hlađenje (najbolje preko noći).
U odgovarajućem lončiću izlomite čokoladu, prelijte ju slatkim vrhnjem i zagrijavajte na umjerenoj temperaturi. Miješajte silikonskom špatulom dok se sva čokolada ne otopi. Ostavite u hladnjaku na hlađenje dok se ganache ne stegne. Kremu prebaciti u vrećicu za ukrašavanje u koju smo stavili željeni zvjezdasti nastavak i formirajte na roladi „ruže“. Ukrasite polovicama oraha, izrežite na kriške i servirajte.
Bilo bi nam drago da pristanete da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo saznali na koji način koristite našu mrežnu stranicu. Time biste nam omogućili da bolje razumijemo vaše korisničko ponašanje i sukladno tome prilagodimo našu mrežnu stranicu. Nadalje, mi i naši partneri htjeli bismo koristiti ovakve podatke za kreiranje personaliziranih ponuda na njihovim platformama. Ako ste suglasni, molimo kliknite na „Pristajem“. Za detaljne informacije pogledajte naša pravila o privatnosti. Možete se predomisliti u bilo kojem trenutku.
Ovi su nam kolačići i slične tehnologije potrebni za omogućavanje temeljnih funkcionalnosti na našoj mrežnoj stranici. Uključuju, npr. pohranjivanje ovih postavki. Strogo su nužne da vam se onemogući isključivanje ovoga.
Osim toga, htjeli bismo saznati više o načinu na koji koristite našu mrežnu stranicu kako bismo je optimizirali za vas i druge korisnike. S tom namjerom koristimo kolačiće i slične tehnologije koje prate ponašanje korisnika i time nam pomažu da poboljšamo svoju ponudu za vas.
Da
ne
Kako bismo svoje marketinške kampanje prilagodili vašim potrebama prikupljamo podatke o načinu na koji ste došli na našu stranicu i vašoj interakciji s našim oglasima. To nam pomaže ne samo da vam prilagodimo svoje oglase, već i da sadržaj učinimo boljim za vas. I naši marketinški partneri koriste te informacije za vlastite svrhe, npr. za personalizaciju vašeg računa ili profila na svojoj platformi.
Da
ne