Flag

Rolada od jabuke i buče

oko 14 komada
Srednje teško
40
Ova lagana biskvitna rolada s bučom u tijestu i ukusnim nadjevom od jabuka i vrhnja fantastičnog je okusa.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image
Pribor
Za lim za pečenje (40x30)
Papir za pečenje

Sastojci

Za lim za pečenje (40x30)
malomasnoće
Pire od buče
150 gbuče
3 žlicevode
Nadjev od jabuka
600 gjabuke
180 mlsoka od jabuke
1 omotDr. Oetker Vanilija umak bez kuhanja
3 žlicešećera
Biskvit
3jaja (veličina M)
1žumanjak (veličine M)
100 gšećera
1 omotDr. Oetker Vanilin šećera
100 gpšeničnog brašna (ili mješavine brašna bez glutena)
1 žličicacimeta
Nadjev od kiselog i tučenog vrhnja
200 gkiselog vrhnja
1 omotDr. Oetker Vanilin šećera
200 ghladnog tučenog vrhnja
2 omotaDr. Oetker Instant Želatine Fix
Za ukrašavanje
50 gbijele čokolade (ili bezglutenske bijele čokolade)
Picture - Dr. Oetker Instant Želatine Fix
1

Pire od buče

Buču ogulite i izvadite koštice te ju narežite na krupne komade. Dodajte vodu i zakuhajte. Kuhajte oko 10 minuta dok ne omekša, pritom povremeno promiješajte. Potom napravite pire i ostavite da se ohladi.

2

Nadjev od jabuka

Jabuke ogulite i narežite na male kockice. Zakuhajte jabuke sa 130 ml jabučnog soka u posudi i ostavite da lagano krčka oko 5 minuta. Prah za preljev pomiješajte sa šećerom i 50 ml jabučnog soka, dodajte miješajući i kratko zakuhajte. Ostavite nadjev da se ohladi.
 

3

Lim za pečenje namastite i obložite papirom za pečenje. Papir za pečenje na otvorenoj strani lima za pečenje preklopite tako da dobijete rub. Zagrijte pećnicu.

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: oko 200 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 180 °C

4

Biskvit

Jaja i žumanjak pjenasto istucite mikserom (metlicama) u posudi na najvišoj brzini oko 1 minutu. Pomiješajte šećer i vanilin šećer, miješajući usipavajte tijekom 1 minute  i nastavite tući smjesu oko 2 minute. Pomiješajte brašno s praškom za pecivo i cimetom i kratko umiješajte na najnižoj brzini. Pire od buče također umiješajte kratko na najnižoj brzini. Stavite tijesto u lim za pečenje i pecite. 

Položaj rešetke: sredina pećnice

Vrijeme pečenja: oko 11 Minute


Odvojite biskvit, prebacite ga na papir za pečenje posut šećerom i ostavite da se ohladi.

5

Povucite papir za pečenje na kojem se biskvit pekao. Biskvit premažite nadjevom od jabuka, pritom na duljoj strani ostavite slobodan rub od 1 cm.

6

Nadjev

Pomiješajte tučeno vrhnje s vanilin šećerom. Istucite tučeno vrhnje sa želatinom fix i umiješajte u kiselo vrhnje. Premažite kremu po nadjevu od jabuka, eventualno ostavite da se malo stvrdne. Biskvit namotajte s duže strane i ostavite da stoji u hladnjaku najmanje 2 sata.

7

Ukrašavanje

Čokoladu stavite u jednokratnu vrećicu za ukrašavanje ili vrećicu za zamrzavanje, dobro zatvorite i ostavite da se otopi na vodenoj pari na slaboj temperaturi. Odrežite mali vrh i čokoladom poprskajte roladu od jabuka i buča.