KOLAČIĆI na DR. OETKER internetskoj stranici

Ova internetska stranica pohranjuje kolačiće na vaša računala kako bi sama internetska stranica bolje funkcionirala i da bismo lakše shvatili na koji način koristite našu internetsku stranicu. Nastavkom uporabe ove internetske stranice (klikom mišem, navigacijom ili listanjem) ili uklanjanjem ove napomene o kolačićima dajete svoj pristanak za primjenu i uporabu kolačića. Za više informacija o kolačićima i njihovom brisanju, pročitajte našu politiku privatnosti.

Osvježavajuće melba tortice

Desertni užitak u obliku tortica s breskvama i malinama

oko 6 komada

potrebno malo iskustva 60 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Osvježavajuće melba tortice

Za lim za pečenje ili veliki pladanj:

papir za pečenje
6 kalupa za mini tortice (Ø 7,5 cm)

Hrskava podloga:

100 g Dr. Oetker Vitalis Crunchy Plus Dupla Čokolada
50 g mliječne čokolade
40 g maslaca

Nadjev:

240 g breskve (4 komada breskvi)
4 listića Dr. Oetker Želatina u listićima
200 g hladnog slatkog vrhnja za šlag
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećer
250 g jogurta
150 g kiselog vrhnja
1 žlica soka od 1 limuna
2 razom pune žlice šećera

Preljev:

250 g malina
100 ml vode
5 žlice rakije od malina ili likera od ribiza
1 omot Dr. Oetker Preljev za torte svijetli
2 razom pune žlice šećera

preparation

Priprema

1

Priprema

Lim za pečenje ili pladanj obložite papirom za pečenje i na to stavite 6 obruča za desert. Za nadjev narežite breskve na ploške. Ako ste koristili breskve iz kompota, ostavite da se dobro ocijede na cjedilu.

2

Hrskava podloga

Hrskave Vitalis müsle stavite u vrećicu za zamrzavanje, čvrsto zatvorite i valjkom za tijesto dobro izgnječite. Čokoladu grubo nasjeckajte. Maslac otopite u loncu na slaboj temperaturi, maknite sa štednjaka i umiješajte čokoladu tako da se otopi. Dodajte mrvice müsli. Smjesu ravnomjerno raspodijelite po kalupima i žlicom utisnite tako da dobijete podlogu za tortice. Podloge ostavite najmanje 20 min. u hladnjaku.

3

Nadjev

Ploške breskvi poprečno prepolovite i posložite ih vertikalno uz rub kalupa. Preostale breskve narežite na kockice. Želatinu omekšajte prema uputama na pakiranju. Vrhnje za šlag čvrsto istucite s vanilin šećerom. Pomiješajte jogurt s kiselim vrhnjem, sokom od limuna i šećerom. Omekšanu želatinu rastopite prema uputama na pakiranju. U otopljenu želatinu pjenjačom umiješajte najprije oko 4 žlice kreme od jogurta, potom umiješajte preostalu kremu. Kada se krema počne stvrdnjavati, oprezno umiješajte šlag i kockice breskve. Kremu prelijte preko hrskavih podloga, poravnajte i ostavite da odstoji u hladnjaku oko 3 sata.

4

Preljev

Proberite maline. 50 g malina kuhajte u loncu s vodom oko 3 minute. Voćnu smjesu protisnite kroz sito, skupite tekućinu u mjernoj posudi. Dodajte rakiju od malina ili liker od ribiza i nadolijte vode tako da ukupna količina iznosi 200 ml. Ohlađene tortice nadjenite preostalim malinama. Preljev za torte pripremite prema uputama na pakiranju, ali s mješavinom soka od malina i šećerom. Preljev za torte žlicom raspodijelite po malinama i ostavite da se stvrdne.

5

Tortice odvojite šiljastim nožem, izvadite ih iz obruča za desert i po želji poslužite u ukrasnim papirnatim košaricama.

Upotrebljeni Dr. Oetker proizvodi

Kliknite ovdje za detalje o proizvodu