za ovaj recept Osvježavajuće melba tortice
papir za pečenje | |
6 | kalupa za mini tortice (Ø 7,5 cm) |
100 g | Dr. Oetker Vitalis Crunchy Plus Dupla Čokolada |
50 g | mliječne čokolade |
40 g | maslaca |
240 g | breskvi (4 komada breskvi) |
4 listića | Dr. Oetker Želatine u listićima |
200 g | hladnog slatkog vrhnja za šlag |
1 omot | Dr. Oetker Vanilin šećera |
250 g | jogurta |
150 g | kiselog vrhnja |
1 žlica | soka od 1 limuna |
2 razom pune žlice | šećera |
250 g | malina |
100 ml | vode |
5 žlice | rakije od malina ili likera od ribiza |
1 omot | Dr. Oetker Preljeva za torte svijetlog |
2 razom pune žlice | šećera |
Lim za pečenje ili pladanj obložite papirom za pečenje i na to stavite 6 obruča za desert. Za nadjev narežite breskve na ploške. Ako ste koristili breskve iz kompota, ostavite da se dobro ocijede na cjedilu.
Hrskave Vitalis müsle stavite u vrećicu za zamrzavanje, čvrsto zatvorite i valjkom za tijesto dobro izgnječite. Čokoladu grubo nasjeckajte. Maslac otopite u loncu na slaboj temperaturi, maknite sa štednjaka i umiješajte čokoladu tako da se otopi. Dodajte mrvice müsli. Smjesu ravnomjerno raspodijelite po kalupima i žlicom utisnite tako da dobijete podlogu za tortice. Podloge ostavite najmanje 20 min. u hladnjaku.
Ploške breskvi poprečno prepolovite i posložite ih vertikalno uz rub kalupa. Preostale breskve narežite na kockice. Želatinu omekšajte prema uputama na pakiranju. Vrhnje za šlag čvrsto istucite s vanilin šećerom. Pomiješajte jogurt s kiselim vrhnjem, sokom od limuna i šećerom. Omekšanu želatinu rastopite prema uputama na pakiranju. U otopljenu želatinu pjenjačom umiješajte najprije oko 4 žlice kreme od jogurta, potom umiješajte preostalu kremu. Kada se krema počne stvrdnjavati, oprezno umiješajte šlag i kockice breskve. Kremu prelijte preko hrskavih podloga, poravnajte i ostavite da odstoji u hladnjaku oko 3 sata.
Proberite maline. 50 g malina kuhajte u loncu s vodom oko 3 minute. Voćnu smjesu protisnite kroz sito, skupite tekućinu u mjernoj posudi. Dodajte rakiju od malina ili liker od ribiza i nadolijte vode tako da ukupna količina iznosi 200 ml. Ohlađene tortice nadjenite preostalim malinama. Preljev za torte pripremite prema uputama na pakiranju, ali s mješavinom soka od malina i šećerom. Preljev za torte žlicom raspodijelite po malinama i ostavite da se stvrdne.
Tortice odvojite šiljastim nožem, izvadite ih iz obruča za desert i po želji poslužite u ukrasnim papirnatim košaricama.
Bilo bi nam drago da pristanete da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo saznali na koji način koristite našu mrežnu stranicu. Time biste nam omogućili da bolje razumijemo vaše korisničko ponašanje i sukladno tome prilagodimo našu mrežnu stranicu. Nadalje, mi i naši partneri htjeli bismo koristiti ovakve podatke za kreiranje personaliziranih ponuda na njihovim platformama. Ako ste suglasni, molimo kliknite na „Pristajem“. Za detaljne informacije pogledajte naša pravila o privatnosti. Možete se predomisliti u bilo kojem trenutku.
Ovi su nam kolačići i slične tehnologije potrebni za omogućavanje temeljnih funkcionalnosti na našoj mrežnoj stranici. Uključuju, npr. pohranjivanje ovih postavki. Strogo su nužne da vam se onemogući isključivanje ovoga.
Osim toga, htjeli bismo saznati više o načinu na koji koristite našu mrežnu stranicu kako bismo je optimizirali za vas i druge korisnike. S tom namjerom koristimo kolačiće i slične tehnologije koje prate ponašanje korisnika i time nam pomažu da poboljšamo svoju ponudu za vas.
Da
ne
Kako bismo svoje marketinške kampanje prilagodili vašim potrebama prikupljamo podatke o načinu na koji ste došli na našu stranicu i vašoj interakciji s našim oglasima. To nam pomaže ne samo da vam prilagodimo svoje oglase, već i da sadržaj učinimo boljim za vas. I naši marketinški partneri koriste te informacije za vlastite svrhe, npr. za personalizaciju vašeg računa ili profila na svojoj platformi.
Da
ne