KOLAČIĆI na DR. OETKER internetskoj stranici

Ova internetska stranica pohranjuje kolačiće na vaša računala kako bi sama internetska stranica bolje funkcionirala i da bismo lakše shvatili na koji način koristite našu internetsku stranicu. Nastavkom uporabe ove internetske stranice (klikom mišem, navigacijom ili listanjem) ili uklanjanjem ove napomene o kolačićima dajete svoj pristanak za primjenu i uporabu kolačića. Za više informacija o kolačićima i njihovom brisanju, pročitajte našu politiku privatnosti.

Mini kuglofi bundevice

Jesenski kolačići od jabuka sa sjemenkama bundeve

oko 12 komada

uspijeva lako 40 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Mini kuglofi bundevice

Biskvit:

180 g mekog maslaca
200 g šećera u prahu (prosijani)
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećer
1 prstohvat soli
1 žlica ruma
5 jaja (veličine M)
250 g glatkog brašna (prosijanog)
1 omot Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
100 g sjeckane tamne čokolade
100 g sjeckanih sjemenki bundeve
2 jabuke (oguljene i krupno naribane)
70 ml bućinog ulja

Nadjev:

100 g marmelade od marelica

Glazura i ukrašavanje:

200 g šećera u prahu (prosijanog)
oko 2 žlice vruće vode
malo Dr. Oetker jestive boje za kolače (crvena i žuta)
12 štapića cimeta
12 nezasoljenih sjemenki bundeve

preparation

Priprema

1

Biskvit

Mikserom (metlicama) pjenasto izmiješajte maslac, šećer u prahu, vanilin šećer, sol i rum. Postupno dodajte jaja. Pomiješajte brašno s praškom za pecivo i prosijte po smjesi. Pomiješajte čokoladu sa sjemenkama bundeve i zajedno s naribanom jabukom umiješajte u smjesu kuhačom. Kratko umiješajte bučino ulje.

2

Smjesu stavite u 24 namašćena i brašnom posuta kalupa za mini kuglof i poravnajte.

Stavite kalup na rešetku u donju polovicu prethodno zagrijane pećnice.

Električna pećnica 180 °C

Pećnica na vrući zrak 160 °C

Vrijeme pečenja: oko 35 Minuta

3

Nadjev

Nakon što se mini kuglofi ohlade, spojite po 2 kuglofa marmeladom od marelice.

4

Glazura i ukrašavanje

Dodajte oko 2 žlice vruće vode šećeru u prahu i miješajte dok ne dobijete gustu, tekuću smjesu. Šećernu smjesu obojite crvenom i žutom jestivom bojom do željene nijanse narančaste boje i raspodijelite, po želji, po kuglofu. Od korice štapića cimeta izradite peteljku, a sjemenke bundeve poput lišća raspodijelite po kolačićima.

Upotrebljeni Dr. Oetker proizvodi

Kliknite ovdje za detalje o proizvodu