Flag

Torta od jagoda

oko 16 komada
Lagano
40
Ova jednostavna torta od jagoda s kremom od tučenog vrhnja lako se priprema; izvrsnog je okusa, a uspijeva bez želatine
Sastojci
Priprema
Recipe Tips
Biskvit za tortu može se i zamrznuti.
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Tijesto "Sve u jedan"
200 gpšeničnog brašna
2 razom pune žličiceDr. Oetker Original Backin praška za pecivo
100 gmekog maslaca ili margarina
100 gšećera
1 omotDr. Oetker Vanilin šećera
3jaja (veličine M)
Nadjev
oko 600 gjagode
500 ghladnog tučenog vrhnja
½ omotDr. Oetker Galetta pudinga vanilija
Preljev
1 omotDr. Oetker Preljev za torte crveni
3 razom pune žlicešećera
250 mlvode
Za ukrašavanje
2 žlicesjeckanih pistacija
Picture - Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
Picture - Dr. Oetker Galetta pudinga vanilija
Picture - Dr. Oetker Preljev za torte crveni
1

Priprema

Dno kalupa za torte namastite i obložite papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu.Dno kalupa za torte namastite i obložite papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu.

Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: oko 180 °C

Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 160 °C

2

Tijesto "Sve-u-jedan"

Brašno i prašak za pecivo pomiješajte u posudi. Dodajte ostale sastojke i mikserom (metlicama) izradite glatko tijesto, miješajući kratko na najnižoj, a potom oko dvije minute na najvišoj brzini. Poravnajte tijesto u kalupu za torte. Stavite kalup na rešetku u pećnici.

Položaj rešetke: donja trećina

Vrijeme pečenja: oko 25 Minute


Odvojite i skinite obruč kalupa za torte. Istresite biskvit na kuhinjsku rešetku obloženu papirom za pečenje i ostavite ga da se ohladi. 

3

Povucite papir za pečenje koji se pekao s biskvitom i stavite biskvit na pladanj za torte. Stavite oko biskvita prsten za torte ili očišćeni obruč kalupa za torte. 

4

Nadjev

Jagode operite, očistite i narežite svaku na 4 ili 6 komada. Tučeno vrhnje i Galetta puding stavite u posudu i mikserom (metlicama) čvrsto istucite. Kremu raspodijelite i poravnajte po biskvitu. Raspodijelite jagode po kremi.

5

Preljev

Preljev za torte pripremite sa šećerom i vodom prema uputama na omotu. Raspodijelite preljev po jagodama. Tortu od jagoda stavite u hladnjak na najmanje 2 sata da se ohladi.  

6

Ukrašavanje

Prsten za torte oprezno skinite i rub torte od jagoda ukrasite pistacijama. 

  • Biskvit za tortu može se i zamrznuti.