za ovaj recept Crno bijeli keksi
300 g | glatkog brašna |
½ omot | Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo |
100 g | meda |
1 omot | Dr. Oetker Vanilin šećera |
½ omot | Dr. Oetker Finesse korice limuna |
1 prstohvat | soli |
200 g | maslaca (hladnog) |
1 | žumanjak (veličine M) |
3 žlice | Dr. Oetker Kakaa za kolače (prosijanog) |
malo | vode |
Pomiješajte brašno s praškom za pecivo i prosijte na radnu površinu. Redom dodajte ostale sastojke i rukama umijesite tijesto.
U polovicu tijesta dodajte kakao i umijesite ga. Omotajte tijesta folijom za čuvanje svježine i stavite ih oko 40 minuta na hladno.
Svijetlo i tamo tijesto razvaljajte na radnoj površini u pravokutnik. Razvaljana tijesta premažite vodom, stavite jedno na drugo i namotajte.
Od tamnog tijesta na pobrašnjenoj radnoj površini izradite valjak. Premažite ga vodom i omotajte svijetlim tijestom.
Svijetlo i tamno tijesto razvaljajte na pobrašnjenoj radnoj površini na debljinu od približno 1,5 cm, premažite vodom i oštrim nožem narežite na trake. Razvaljajte tanak list tijesta i složite trake na njemu poput šahovske ploče. Šahovsku ploču omotajte listom tijesta.
Tako dobivene uzorke ostavite da stoje oko 40 minuta na hladnom kako se tijekom rezanja ne bi deformirali. Uzorke narežite oštrim nožem na ploške debljine oko 2 mm i stavite ih na namašćeni lim za pečenje.
Stavite lim u zagrijanu pećnicu.
Električna pećnica oko 190 °C
Pećnica na vrući zrak oko 170 °C
Nivo pećnice: sredina pećnice
Postupak pečenja ponovite s ostalim keksima.
Ako želite crno-bijele kekse s hrskavim rubom, komade tijesta prije rezanja premažite bjelanjkom i uvaljajte u običan kristalni šećer.
Bilo bi nam drago da pristanete da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo saznali na koji način koristite našu mrežnu stranicu. Time biste nam omogućili da bolje razumijemo vaše korisničko ponašanje i sukladno tome prilagodimo našu mrežnu stranicu. Nadalje, mi i naši partneri htjeli bismo koristiti ovakve podatke za kreiranje personaliziranih ponuda na njihovim platformama. Ako ste suglasni, molimo kliknite na „Pristajem“. Za detaljne informacije pogledajte naša pravila o privatnosti. Možete se predomisliti u bilo kojem trenutku.
Ovi su nam kolačići i slične tehnologije potrebni za omogućavanje temeljnih funkcionalnosti na našoj mrežnoj stranici. Uključuju, npr. pohranjivanje ovih postavki. Strogo su nužne da vam se onemogući isključivanje ovoga.
Osim toga, htjeli bismo saznati više o načinu na koji koristite našu mrežnu stranicu kako bismo je optimizirali za vas i druge korisnike. S tom namjerom koristimo kolačiće i slične tehnologije koje prate ponašanje korisnika i time nam pomažu da poboljšamo svoju ponudu za vas.
Da
ne
Kako bismo svoje marketinške kampanje prilagodili vašim potrebama prikupljamo podatke o načinu na koji ste došli na našu stranicu i vašoj interakciji s našim oglasima. To nam pomaže ne samo da vam prilagodimo svoje oglase, već i da sadržaj učinimo boljim za vas. I naši marketinški partneri koriste te informacije za vlastite svrhe, npr. za personalizaciju vašeg računa ili profila na svojoj platformi.
Da
ne