Crno bijeli keksi

Klasični crno - bijeli keksi od prhkog tijesta s kakaom u kreativnim uzorcima.

oko 80 komada

dosta zahtjevno 60 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Crno bijeli keksi

Prhko tijesto:

300 g glatkog brašna
½ omot Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
100 g meda
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećera
½ omot Dr. Oetker Finesse korice limuna
1 prstohvat soli
200 g maslaca (hladnog)
1 žumanjak (veličine M)

Za dodavanje:

3 žlice Dr. Oetker Kakaa za kolače (prosijanog)

Za premazivanje:

malo vode

preparation

Priprema

1

Prhko tijesto

Pomiješajte brašno s praškom za pecivo i prosijte na radnu površinu. Redom dodajte ostale sastojke i rukama umijesite tijesto. 

2

Dodavanje kakaa

U polovicu tijesta dodajte kakao i umijesite ga. Omotajte tijesta folijom za čuvanje svježine i stavite ih oko 40 minuta na hladno.

3

Uzorak puža

Svijetlo i tamo tijesto razvaljajte na radnoj površini u pravokutnik. Razvaljana tijesta premažite vodom, stavite jedno na drugo i namotajte.
 

Od tamnog tijesta na pobrašnjenoj radnoj površini izradite valjak. Premažite ga vodom i omotajte svijetlim tijestom.

4

Uzorak šahovske ploče

Svijetlo i tamno tijesto razvaljajte na pobrašnjenoj radnoj površini na debljinu od približno 1,5 cm, premažite vodom i oštrim nožem narežite na trake. Razvaljajte tanak list tijesta i složite trake na njemu poput šahovske ploče. Šahovsku ploču omotajte listom tijesta.

5

Tako dobivene uzorke ostavite da stoje oko 40 minuta na hladnom kako se tijekom rezanja ne bi deformirali. Uzorke narežite oštrim nožem na ploške debljine oko 2 mm i stavite ih na namašćeni lim za pečenje.
 
Stavite lim u zagrijanu pećnicu. 

Električna pećnica oko 190 °C

Pećnica na vrući zrak oko 170 °C

Nivo pećnice: sredina pećnice

Postupak pečenja ponovite s ostalim keksima.

Ako želite crno-bijele kekse s hrskavim rubom, komade tijesta prije rezanja premažite bjelanjkom i uvaljajte u običan kristalni šećer. 

Privola za praćenje

Bilo bi nam drago da pristanete da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo saznali na koji način koristite našu mrežnu stranicu. Time biste nam omogućili da bolje razumijemo vaše korisničko ponašanje i sukladno tome prilagodimo našu mrežnu stranicu. Nadalje, mi i naši partneri htjeli bismo koristiti ovakve podatke za kreiranje personaliziranih ponuda na njihovim platformama. Ako ste suglasni, molimo kliknite na „Pristajem“. Za detaljne informacije pogledajte naša pravila o privatnosti. Možete se predomisliti u bilo kojem trenutku.

Nužne značajke

Ovi su nam kolačići i slične tehnologije potrebni za omogućavanje temeljnih funkcionalnosti na našoj mrežnoj stranici. Uključuju, npr. pohranjivanje ovih postavki. Strogo su nužne da vam se onemogući isključivanje ovoga.

Uvijek aktivne
Analitika i personalizacija

Osim toga, htjeli bismo saznati više o načinu na koji koristite našu mrežnu stranicu kako bismo je optimizirali za vas i druge korisnike. S tom namjerom koristimo kolačiće i slične tehnologije koje prate ponašanje korisnika i time nam pomažu da poboljšamo svoju ponudu za vas.

Da

ne

(Re-)Marketing / dijeljenje podataka s trećim stranama

Kako bismo svoje marketinške kampanje prilagodili vašim potrebama prikupljamo podatke o načinu na koji ste došli na našu stranicu i vašoj interakciji s našim oglasima. To nam pomaže ne samo da vam prilagodimo svoje oglase, već i da sadržaj učinimo boljim za vas. I naši marketinški partneri koriste te informacije za vlastite svrhe, npr. za personalizaciju vašeg računa ili profila na svojoj platformi.

Da

ne