Za veći biskvit rastopite maslac i pustite da se ohladi. Obložite kalupe papirom za pečenje.
Zagrijite pećnicu.
Temperatura pećnice s gornjim i donjim grijanjem: 180 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: 160 °C
U velikoj posudi miksajte jaja 1 minutu na najjačoj brzini dok ne postanu pjenasta. Dodajte šećer i miksajte još 1 minutu, pa nastavite miksati još 2 minute. Pomiješajte brašno s praškom za pecivo i kratko umiješajte na najmanjoj brzini. Umiješajte otopljeni maslac. Izlijte smjesu u kalup i poravnajte.
Pecite u pećnici. Kad je pečeno, uklonite obruč kalupa, a biskvit pažljivo preokrenite na rešetku obloženu papirom za pečenje. Ostavite da se ohladi.
Vrijeme pečenja: oko 40 Minute
Postupak je isti kao i za veći biskvit: rastopite i ohladite maslac, miksajte jaja, postupno dodajte šećer, zatim umiješajte brašno s praškom za pecivo i na kraju maslac. Izlijte u manji kalup i pecite.
Ohladite na isti način.
Vrijeme pečenja: oko 30 Minute
Limune dobro operite u vrućoj vodi, osušite i naribajte koricu. Iscijedite sok i odmjerite 150 ml. Stavite limunov sok, koricu, šećer, maslac, jaja i gustin u lonac. Na srednje jakoj vatri kuhajte uz stalno miješanje dok ne zavrije. Prebacite u zdjelu i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi.
Jagode nježno operite, očistite i sitno nasjeckajte
Pomiješajte limoncello s limunovim sokom.
Mekani maslac, šećer u prahu, vrhnje za šlag i ohlađeni lemon curd (može biti lagano topao) miksajte 3–4 minute dok ne postane glatka i kremasta masa.
Veliki biskvit vodoravno prerežite tri puta (dakle dobijete četiri kore). Donju koru stavite na pladanj i natopite (oko 6 žlica mješavine s limoncellom po sloju). Premažite s oko 7–8 žlica kreme.
Ponovite postupak za drugi sloj: natopite, premažite s 5–6 žlica kreme, zatim rasporedite oko 200 g nasjeckanih jagoda ostavljajući rub slobodnim.
Stavite treći sloj, ponovno natopite i premažite kremom. Na kraju stavite četvrti sloj i premažite tanko kremom (5–6 žlica), tako da se slojevi još uvijek vide.
Manji biskvit prerežite dva puta (tri kore). Postupak je isti: svaku koru natopite s oko 3 žlice mješavine i premažite s 3 žlice kreme, zatim rasporedite po 100 g nasjeckanih jagoda.
Na kraju tortu tanko premažite s 3–4 žlice kreme.
Obje torte stavite u hladnjak na najmanje 3 sata, idealno preko noći.
Veliku tortu stavite na stalak ili pladanj. Pažljivo stavite manju tortu na sredinu velike.
Jagode operite i ocijedite. Po želji ih prepolovite ili ostavite cijele. Skratite stabljike cvijeća i dekorativno ih rasporedite po torti i oko nje, zajedno s jagodama.
Slični recepti
Deserti
Deserti
Deserti