
Zagrijte prostoriju u kojoj ćete pripremati dizano tijesto i osigurajte tople uvjete sve vrijeme pripreme kako bi tijesto što kvalitetnije odradilo “dizanje”.
U malo toplog mlijeka dodajte žličicu šećera i brašna i razmrvljeni kvasac. Poklopite i ostavite 15ak minuta na toplom. Pripremite ostale sastojke u koje ćete dodati kvasac. Zamijesite meko tijesto, pokrijte ga čistom krpom i ostavite da se diže na toplom oko 1 sat. Za to vrijeme izmeljite salo.
Razvaljajte tijesto na cca 1,5cm debljine, na polovicu ravnomjerno rasporedite salo i dobro ga utisnite u tijesto, ravnomjerno rasporedivši ga. Preklopite s ostatkom tijesta i opet dobro utisnite. Pokrijte krpom i ostavite kratko da se diže. Razvaljajte ga na 1 cm debljine i režite na komade od kojih ćete praviti kolače oblika koji vam je najdraži (trokut, džepić….). Stavite na sredinu žličicu pekmeza.
Zagrijte pećnicu na 180-200 stupnjeva, preklopite salenjake i dobro ih zatvorite kako pekmez ne bi curio tokom pečenja. Premažite salenjake žumanjkom i pecite u toploj pećnici 15ak minuta. Poslužite ukrašene šećerom u prahu
Slični recepti

Deserti

Deserti

Deserti