Buhtle s vanilijom i kardamomom

Ukusan recept za jednostavne buhtle

8 komada

uspijeva lako 40 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Buhtle s vanilijom i kardamomom

Tijesto:

260 g glatkog brašna
½ omot Dr. Oetker Kvasac za kruh
120 ml mlijeka
30 g maslaca
1 kom jaja
25 g šećera

Punjenje:

300 ml mlijeka
3 žlice šećera
1 omot Creative pudding vanilija kardamom

preparation

Priprema

1

Tijesto

U posudu dodajte toplo mlijeko, kvasac i malo šećera. Promiješajte i pustite da se zapjeni.


2

U posudu za miksanje dodajte brašno, maslac, jaje i šećer te mješavinu kvasca. Umijesite tijesto. Pokrijte ga čistom krpom i pustite da se diže 1h.


3

Punjenje

U 100 ml mlijeka dodajte šećer te vrećicu pudinga od vanilije i kardamoma te dobro promiješajte. Zagrijte mlijeko, dodajte mješavinu pudinga i mlijeka i kuhajte dok se ne zgusne. Prebacite u posudu za hlađenje, pokrijte prijanjajućom folijom pa dobro ohladite.


4

Tijesto rasporedite na 8 jednakih kuglica. Svaku kuglicu potom razvaljajte na promjer od 15 cm, u sredinu dodajte žličicu i pol ohlađenog pudinga pa pažljivo zatvorite u kuglu pazeći da su svi spojevi dobro zatvoreni. Tako pripremljene kuglice slažite u okrugli namašćeni protvan u obliku cvijeta. Pokrijte ih krpom pa pustite da se dižu 1h na toplom. Prije pečenja ih premažite jajetom i pospite perla šećer. 


5

Pecite na 190 stupnjeva, 25-20 minuta.

Privola za praćenje

Bilo bi nam drago da pristanete da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo saznali na koji način koristite našu mrežnu stranicu. Time biste nam omogućili da bolje razumijemo vaše korisničko ponašanje i sukladno tome prilagodimo našu mrežnu stranicu. Nadalje, mi i naši partneri htjeli bismo koristiti ovakve podatke za kreiranje personaliziranih ponuda na njihovim platformama. Ako ste suglasni, molimo kliknite na „Pristajem“. Za detaljne informacije pogledajte naša pravila o privatnosti. Možete se predomisliti u bilo kojem trenutku.

Nužne značajke

Ovi su nam kolačići i slične tehnologije potrebni za omogućavanje temeljnih funkcionalnosti na našoj mrežnoj stranici. Uključuju, npr. pohranjivanje ovih postavki. Strogo su nužne da vam se onemogući isključivanje ovoga.

Uvijek aktivne
Analitika i personalizacija

Osim toga, htjeli bismo saznati više o načinu na koji koristite našu mrežnu stranicu kako bismo je optimizirali za vas i druge korisnike. S tom namjerom koristimo kolačiće i slične tehnologije koje prate ponašanje korisnika i time nam pomažu da poboljšamo svoju ponudu za vas.

Da

ne

(Re-)Marketing / dijeljenje podataka s trećim stranama

Kako bismo svoje marketinške kampanje prilagodili vašim potrebama prikupljamo podatke o načinu na koji ste došli na našu stranicu i vašoj interakciji s našim oglasima. To nam pomaže ne samo da vam prilagodimo svoje oglase, već i da sadržaj učinimo boljim za vas. I naši marketinški partneri koriste te informacije za vlastite svrhe, npr. za personalizaciju vašeg računa ili profila na svojoj platformi.

Da

ne