Flag

Buhtle s vanilijom i kardamomom

8 komada
Lagano
40
Ukusan recept za jednostavne buhtle
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
OCIJENITE OVAJ RECEPT
Kako vam je ovaj recept uspio?

Slični recepti

Prati nas
Pratite Dr. Oetker na društvenim mrežama
Picture - Hero image

Sastojci

Tijesto
260 gglatkog brašna
½ omotDr. Oetker Kvasac za kruh
120 mlmlijeka
30 gmaslaca
1 komjaja
25 gšećera
Punjenje
300 mlmlijeka
3 žlicešećera
1 omotCreative pudding vanilija kardamom
Picture - Creative pudding vanilija kardamom
1

Tijesto

U posudu dodajte toplo mlijeko, kvasac i malo šećera. Promiješajte i pustite da se zapjeni.

2

U posudu za miksanje dodajte brašno, maslac, jaje i šećer te mješavinu kvasca. Umijesite tijesto. Pokrijte ga čistom krpom i pustite da se diže 1h.

3

Punjenje

U 100 ml mlijeka dodajte šećer te vrećicu pudinga od vanilije i kardamoma te dobro promiješajte. Zagrijte mlijeko, dodajte mješavinu pudinga i mlijeka i kuhajte dok se ne zgusne. Prebacite u posudu za hlađenje, pokrijte prijanjajućom folijom pa dobro ohladite.

4

Tijesto rasporedite na 8 jednakih kuglica. Svaku kuglicu potom razvaljajte na promjer od 15 cm, u sredinu dodajte žličicu i pol ohlađenog pudinga pa pažljivo zatvorite u kuglu pazeći da su svi spojevi dobro zatvoreni. Tako pripremljene kuglice slažite u okrugli namašćeni protvan u obliku cvijeta. Pokrijte ih krpom pa pustite da se dižu 1h na toplom. Prije pečenja ih premažite jajetom i pospite perla šećer. 

5

Pecite na 190 stupnjeva, 25-20 minuta.