U zdjelici razmrviti kvas, dodati šećer i zaliti mlakim mlijekom. Zdjelicu poklopiti tanjurićem i staviti na toplo mjesto dok se kvasac digne, otprilike 10 minuta.
U posudu staviti brašno, sol, ulje, kvasac, kiselo vrhnje, ocat, mlijeko pa zamijesti tijesto te ga mijestiti dok ne bude glatko. Kada je tijesto dobro razrađeno staviti ga u posudu te pokriti krpom. Tijesto mora stajati na toplom mjestu otprilike sat vremena dok se volumen ne udvostruči. Kada se tijesto diglo prebaciti ga na radnu površinu koju smo pobrašnili, kratko promijesimo i podijelimo na manje dijelove ( loptice) po želji, meni ih je došlo 9. Oblikovati slance, staviti ih na lim za pečenje koji ste obložili papirom za pečenje, premazati ih uljem, pošpricati vodom te ih pustiti da se dižu 20 minuta. U prethodno zagrijanu pećnicu na 250 stupnjeva, staviti peći slance otprilike 10 minuta. Dok se slanci peku pripremiti premaz od brašna, soli, sode bikarbone i vode. Lijepe zlatno smećkaste slance izvadite iz pećnice, prelijte premazom i još par minuta vratiti u pećnicu. Kad se preljev lijepo zapeče nakon par minuta izvaditi slance i pokriti krpom. Spremni su za jelo.Dobar tek!
Slični recepti
Kruh
Kruh
Kruh