Bjelanjke sobne temperature mutiti mikserom, postupno dodavati šećer. U čvrst snijeg dodati navedene sastojke i umiješati kuhačom. Smjesu staviti u pekač obložen masnim papirom (lagano nauljiti) te peći u pećnici zagrijanoj na 180 ℃ oko 15 minuta.
Listove želatine preliti vodom (1 - 2 dl).
Vrhnje za šlag umutiti u, ne prečvrsti, šlag.
Žumanjke sa šećerom mutiti mikserom te lagano uliti prokuhano mlijeko uz stalno miješanje. Kuhati na pari dok smjesa ne dosegne temperaturu od 72 ˚C, skloniti s vatre, dodati ocijeđenu želatinu i promiješati.
Smjesu podijeliti na dva dijela. Bijelu čokoladu preliti polovinom vruće kreme miješati dok se ne otopi. Dodati pola umućenog šlaga i aromu vanilije.
U drugu polovinu dodati preostali šlag, otopljenu i zagrijanu želatinu s vodom (2 listića želatine i 2 žlice vode) i kremu od pistacija. Umiješati.
Biskvit izrezati čašom te oko svakog biskvita staviti acetatnu foliju. Zalijepiti selotejpom.
Uliti kremu od pistacija te staviti u hladnjak na pola sata. Staviti maline, uliti drugu kremu i ohladiti. Preliti čokoladnom glazurom (otopiti čokoladu i vrhnje na laganoj vatri), ukrasiti i tortice hladiti nekoliko sati, najbolje preko noći.
Ukloniti acetatnu foliju i poslužiti.
Slični recepti
Deserti
Deserti
Deserti